Kanta-Häme

Käräjäoikeus hylkäsi Janakkalan kirjaston kahvilayrittäjän valituksen – yrittäjä on valittanut edelleen hovioikeuteen

Janakkalan kunnalla oli oikeuden mukaan pätevä syy irtisanoa kirjaston kahvilan vuokrasopimus. Yrittäjä on valittanut hovioikeuteen.
Furkat Shokhimardonov. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen / arkisto

Hämeenlinnan käräjäoikeus on ratkaissut riita-asian Janakkalan kunnan ja kahvilayrittäjä Furkat Shokhimardonovin välillä kunnan hyväksi.

Käräjäoikeus katsoo kunnan tavoin, että Furkat oli jälleenvuokrannut kahvilaa toiselle yritykselle, mikä oli sopimuksen vastaista.

Shokhimardonov itse taas on sitä mieltä, että kyse ei ollut jälleenvuokrauksesta vaan alihankintatoiminnasta, mihin vuokrasopimus antoi mahdollisuuden.

Oikeudenkäynnissä Shokhimardonov ilmaisi, että tosiasiallisena irtisanomisen syynä olisi ollut halu päästä hänestä eroon hänen henkilöönsä liittyvän seikan vuoksi. Hän epäili myös, että häntä on kohdeltu huonosti hänen alkuperänsä vuoksi.

Oikeus katsoi, ettei väitteille henkilöön liittyvästä syrjinnästä ole todisteita.

 

Käräjäoikeus tuomitsi, että Shokhimardonov joutuu maksamaan Janakkalan kunnan oikeudenkäyntikuluista 11 952 euroa ja että kahvilan irtisanominen tulee voimaan välittömästi.

Furkat Shokhimardonov on kuitenkin valittanut käräjäoikeuden päätöksestä Turun hovioikeuteen.

Asia on vielä kesken, mutta hovioikeus on määrännyt käräjäoikeuden tuomion täytäntöönpanon keskeytetyksi häädön osalta.

Myös oikeudenkäyntikulujen perintä keskeytetään.

 

Shokhimardonov ei enää pyöritä kirjaston kahvilaa. Tervakosken uimahallin kahvilassa hän toimii ostopalvelusopimuksella, mutta kunta on irtisanonut tämänkin sopimuksen, koska on siirtämässä kahvilaa kunnan omaksi toiminnaksi.

Yrittäjä on valittanut kunnan päätöksestä Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen, jossa asian käsittely on kesken.

Aiemmin Shokhimardonov vastasi myös kunnantalon kahvilasta, mutta kunta lopetti tämän sopimuksen vuonna 2017.

Furkat Shokhimardonov vastaa myös Hämeenlinnan Elenia-areenan kahvilan toiminnasta. HÄSA

 

—–

 

Tekstiä muokattu 9.11.2018 kello 16.11. korjaamalla Tervakosken kahvion sopimusta koskeva virhe. Tervakosken kahviossa kyse on ostopalvelusopimuksesta, ei vuokraamisesta.

 

Janakkalan kirjasto-liikuntahallin kahvio ei tällä hetkellä ole auki. Täydennyksenä kunnan ja yrittäjän välisestä kiistasta kertoneeseen juttuun Janakkalan kunta korostaa, että kahvilayrittäjällä on sopimuksessa yksinoikeus ja velvollisuus kahviotoimintaan ko. tiloissa. Siksi kahvilapalveluja toivovien tapahtumanjärjestäjien tulee edelleen olla yhteydessä kahvilayrittäjä Furkat Shokhimardonoviin.

Päivän lehti

23.1.2020