Kanta-Häme

Karaokea ja hirnuntaa

Reen kyydissä, tallin käytävällä, siivotessa, melkein mitä vain puuhaillessa. Mutta toki myös ihmisten ilmoilla karaokessa ja SingStarin parissa.

Heli Kantonen-Heikkilä ei aina edes huomaa, kun suu avautuu luritteluun.

– Omaksi huviksi, toisten mielipahaksi, hän murjaisee.

Ravikaraoken SM-kilpailut järjestetään toista kertaa. Ravivalmentaja Kantonen-Heikkilä mietti osallistumista jo vuosi sitten, mutta tuolloin osallistuminen jäi ajatuksen asteelle. Tänä vuonna mukaan oli helppo lähteä, kun karaokessa kisaillaan kivenheiton päässä Pilvenmäen raviradalla.

Kappalevalinta on vielä hakusessa.

– Mietin, jos vetäisi jonkin ihan uuden biisin. Tai sitten valitsen perusturvallisen.

SM-karsintaan Kantonen-Heikkilä lähtee rennolla mielellä. Kolmelle parhaalle on luvassa paikka finaaliin, joka mitellään St. Michel -ravien yhteydessä heinäkuussa.

– En minä finaalipaikkoja mieti. Karaoke on hauskanpitoa hyvässä seurassa.

Useimmiten Kantonen-Heikilä suuntaa kaveriporukalla Karrinpuomiin, missä laulajia riittää mukavasti.

– Lähinnä tulee laulettua suomenkielistä ja iskelmää. Ei mitään korkeaäänisten naislaulajien biisejä.

Hevoshommissa raikaavat välillä ihan toisenlaiset tunnelmapalat.

– Hummani hei tulee aika usein ja jos näen lenkillä oravan, niin saattaa irrota seitsemän veljeksen Oravan laulu. Kotilaulanta on semmoista lyhyttempoista, kun ei muista koko kappaleen sanoja.

Kantonen-Heikkilän musiikkimaku yltää lähes laidasta laitaan.

– Hevoset on nimetty rockhenkisesti mutta tallissa soi tällä hetkellä nostalgiaradio. Todella hyviä kappaleita eikä soittolista toistu tunnin välein. Eikä ole räppiä, Kantonen-Heikkilä nauraa.

Hevosten nimissä erityisaseman on saanut CMX:n tuotanto, ei vähiten siksi, että tallin tähti Nahkaparturi kantaa CMX:n kappaleen nimeä.

Tallin viisivuotiaat tulevaisuudentoivot tottelevat nimiä Tottenman, Tuppuran Tulikivi ja Kätketty Kukka, kaikki CMX-johdannaisia.

– A.W. Yrjänän sanoitukset kiehtovat. Kun sanoja kuuntelee ajatuksella, niissä on todella syvällistä sisältöä.

CMX-johdannaisista ravikilpailuissa nähdään ensimmäisenä Tuppuran Tulikivi.

– Odotellaan nämä kurakelit pois, jotta saadaan tarkempaa kuvaa, missä vireessä Tuppuran Tulikivi ja muut nuoret hevoset ovat. Mutta kyllä lähiaikoina on tarkoitus tulla starttiin ja jonkinmoisia odotuksia on.

Nahkaparturi on jo aloitellut kauttaan.

– Ajoin sillä talvella aika paljon reellä, ja se ei ole saanut itsestään irti. Mutta Nahkaparturi vetristyy, kun ilmat lämpenevät, Kantonen-Heikkilä sanoo ja odottaa innolla kuumaa ravikesää.

Ja niitä mukavia karaokeiltoja ystävien seurassa. HÄSA

Toto76-ravit Forssan Pilvenmäellä lauantaina 2.4. klo 14 alkaen. Ravikaraoken SM-karsinta ravien jälkeen Ravintola Valtikassa noin klo 19 alkaen. Ilmoittautuminen SM-karsintoihin ravien yhteydessä.