Kanta-Häme

Karhu nukkuu Hämeen luontokeskuksessa

Hämeen luontokeskus sulkee ovensa tältä vuodelta sunnuntaina 11. marraskuuta. Silloin vietetään Karhu nukkuu -tapahtumaa.

Karhu nukkuu on jo perinteeksi muodostunut tapahtuma Hämeen luontokeskuksessa. Päivä tarjoaa tekemistä isille, lapsille ja tietysti kaikille muillekin.

Tapahtumassa voi tutustua karhuun kansanperinteen ja satujen kautta tai ihailla Heikki Mikkolan kuvia karhuista omassa elinympäristössään. Auditoriossa voi päivän aikana katsella Tero Jartin animaation Kuinka karhu menetti häntänsä, sekä Janoschin tarinatuokioista tuttujen pikku karhun ja pikku tiikerin seikkailuja. Päivän aikana on myös tietovisat klo 12 ja 14, joissa voi testata suurpetotietouttaan.

Tapahtumassa on mahdollista tavata Otso-karhu, joka kertoo karhun elämästään ja lukee satuja. Luontokeskuksen ympäristössä kulkee Myyttisen karhun luontopolku, joka kertoo karhuun liittyvistä uskomuksista ja perinteistä. Polun varrella voi kokeilla villin virran ylitystä köysien varassa, aistia muinaisen karhun hengen, pysähtyä nuotiokahveille tai vaikka päästää runosuonen valloilleen.

Kahviossa on tarjolla isänpäivälounas kello 11-15. Köysirasti on avoinna klo 11-13. Tapahtuman järjestää Hämeen luontokeskus, Metsähallituksen luontopalvelut. Vapaa pääsy. (HäSa)

Päivän lehti

6.4.2020