Kanta-Häme

Kari Ilkkalaa ei syytetä

Kihlakunnansyyttäjä Heikki Salmi on päättänyt lopettaa esitutkinnan kaupunginvaltuutettu Kari Ilkkalaan (perus.) kohdistuneessa törkeää kunnianloukkausta koskevassa rikosilmoituksessa.
 
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Iisakki Kiemungin (sd.) ja Kehittämiskeskus Oy Hämeen toimitusjohtaja Mervi Käen kaupunginvaltuutettu Kari Ilkkalasta tekemä rikosilmoitus törkeästä kunnianloukkauksesta ei johda siis syyttäjän puolelta oikeuteen saakka.
 
Kuluvan vuoden maaliskuussa Mervi Käki ja Iisakki Kiemunki tekivät Kari Ilkkalasta rikosilmoituksen törkeästä kunnianloukkauksesta liittyen Levin kehittämisseminaarin uutisointiin.
 
Kihlakunnansyyttäjä Heikki Salmi määräsi esitutkinnan lopetettavaksi prosessuaalisella perusteella.
 
Käytännössä se tarkoittaa, että käytettävissä olevan aineiston perusteella arvioituna, jos esitutkinta toimitettaisiin loppuun, olisi varsin todennäköistä, että syyttäjä tulisi jättämään syytteen nostamatta ”ei todennäköisiä syitä epäillä rikosta” tai ”ei näyttöä rikoksesta” -perusteella. Myöskään tärkeä yleinen tai yksityinen etu ei vaadi esitutkinnan toimittamista.
 
Paikallinen kohu nousi, kun muun muassa Hämeenlinnan Kaupunginuutisissa kerrottiin ”salaisesta” Levin seminaarista sekä sen sisällöstä. Seminaari on pompahdellut poliitikkojen keskustelunaiheeksi vielä kuluvalla viikollakin.