Kanta-Häme

Kari Saarinen Linnan Kehityksen uudeksi toimitusjohtajaksi

Kari Saarinen.

Hämeenlinnan elinkeinoyhtiön Linnan Kehityksen uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu varatuomari, KTM Kari Saarinen. 52-vuotias Saarinen siirtyy toimitusjohtajan tehtävään Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta, jossa hän on työskennellyt hallintojohtajana vuodesta 2011 lähtien. Aiemmin Saarinen on tehnyt mittavaa työuraa muun muassa Suomen Urheiluliiton toimitusjohtajana sekä Veronmaksajain Keskusliitto ry:n talousjohtajana.

– Työ Linnan Kehityksen toimitusjohtajana on haastava ja mielenkiintoinen näköalapaikka kaupunkiin, jossa kohtaavat pitkä historia, loistava sijainti sekä vahva potentiaali kasvuun. Mielestäni osakeyhtiömuoto on myös paras vaihtoehto kaupungin kasvun ja kehittämisen tukemiseen, Saarinen sanoo.

– Karin kokemus- ja osaamisprofiili tuntuu yhtiön ja kaupungin tarpeisiin nähden hyvältä. Karilla on vahvat verkostot ja hän tuo ulkopuolelta uutta näkemystä elinvoimatyöhön, Linnan Kehityksen hallituksen puheenjohtaja Juha Kallioinen perustelee valintaa.

Saariselle Hämeenlinna on entuudestaan tuttu kaupunki kesäasukkaan näkökulmasta.

– Perheellämme on kesämökki Hattulassa, joten olen jo 15 vuoden ajan seurannut tiiviisti Hämeenlinnan seudun asioita sekä osallistunut aktiivisesti hämäläisiin kesätapahtumiin, Helsingissä asuva Saarinen kertoo.

Toimitusjohtajan paikkaan oli 17 hakijaa, joiden nimiä ei julkistettu.

Hakuvaiheessa uuden johtajan lopullinen toimenkuva oli vielä avoin, koska Linna Kehityksen organisointi ja toiminnan kehittäminen olivat vielä kesken. Uuden toimitusjohtajan tiedetään kuitenkin toimivan tähänastista lähempänä kaupungin johtoa.

Linnan Kehityksen nykyinen toimitusjohtaja Mervi Käki jää eläkkeelle vuodenvaihteessa. Hän on toiminut yhtiön johdossa vuodesta 2012 lähtien. HÄSA

Juttuun lisätty 28.11.2018 klo 10:08 tuore kuva Kari Saarisesta. Jutussa oli aiemmin siis kuva Linnan Kehityksen hallituksen puheenjohtajasta Juha Kallioisesta.