Kanta-Häme

Kari Tapion musiikki elää nostalgiasarjassa

”Mä elämästä laulan, olen suomalainen…” Liki jokainen meistä muistaa tämän säkeen ja luultavasti myös kuulee Kari Tapion syvästi tuntevan ja ihmistä lähelle tulevan sinivalkoisen äänen.

Mestarin ensimmäisestä singlejulkaisusta tulee kuluneeksi tänä vuonna jo 45-vuotta. Tuolloin, vuonna 1972, kaksikymmentäseitsemänvuotias Kari Jalkanen pääsi keikkailemaan ja mukaan muun muassa Dannyn ja Lea Lavenin kiertueille ja lopulta kiertämään oman Aikapommi-yhtyeensä kanssa.

Kari Tapion varsinainen läpimurto tapahtui vuonna 1976 singlellä Laula kanssain. Sitä seurasi muun muassa megahitti Viisitoista kesää.

Suosiolle ei näkynyt loppua. Tuhansia keikkoja, konsertteja, levytyksiä. Loputon hittien putki seurasi toistaan: Olen suomalainen, Myrskyn jälkeen, Mun sydämeni tänne jää, Paalupaikka

Kari Tapion rikkaan, mutta kuluttavan elämän uuvuttama liekki sammui äkillisesti 65-vuotiaana. Jälkipolville jäi rakastetun artistin muisto ja ikimuistoiset laulut, jotka vielä tänäänkin soivat.

Susanna Haavisto on viime vuosina tehnyt ansiokasta työtä Suomi-iskelmää ja -musiikkia kunnioittavan nostalgiasarjan parissa.

Nyt musiikkiesitysten sarja saa jatkoa Haaviston käsikirjoittamalla ja ohjaamalla uudella produktiolla Sinivalkoinen ääni – Kari Tapio. Se on kunnianosoitus suomalaisten rakastamalle, edesmenneelle Kari Tapiolle. Laulajan uraa kunnioittavan esityksen taustavoimana on toiminut Kari Tapion poika Joona Jalkanen.

Susanna Haaviston nostalgiasarjan edelliset produktiot ovat olleet menestyksekkäitä: Muuttuvat laulut – Georg Ots -esitys jatkaa edelleen kulkuaan. Sitä edelsi kolmisen vuotta ympäri Suomea kiertänyt Laulaja Olavi Virta. Ensimmäinen Haaviston työstämä vanhaa iskelmämusiikkia nostalgisoiva tuotanto oli Suomi-Filmin sävelin.

Kiertuemuotoinen konserttiesitys kertoo Kari Tapion elämän vaiheista laulujen, tarinoiden, kuvien ja kollegoiden muistojen kudelmana.

Sinivalkoinen ääni – Kari Tapio -kiertueen ensi-ilta oli Salossa lauantaina. Esitys nähdään Hämeenlinnassa Verkatehtaalla keskiviikkona 12. huhtikuuta kello 19.

Konsertissa kuullaan ja nähdään tasapuolisesti nais- ja miesenergiaa ja lauluvoimaa. Neljän erilaisen tulkitsijan, Milana Misicin, Susanna Haaviston, Amadeus Lundbergin ja Teemu Roivaisen, pureutuminen lauluihin tarjoaa iltaan vahvoja, tunteikkaita sävyjä ja värejä sekä uudenlaistakin näkökulmaa. Musiikista vastaa Juha Tikan luotto-orkesteri.

KonserttiSinivalkoinen ääni – Kari TapioVerkatehdas, Hämeenlinna ke 12.4. klo 19.

 

 

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic