Kanta-Häme

Karisto etsii perhetarinoita

Karisto oy etsii kirjoituskilpailulla aloitusosaa 8–12-vuotiaille suunnatulle romaanisarjalle. Kilpailun aiheena on Perhe on paras.

Etsinnässä on ”elämänmakuisia tarinoita, joista löytyy arkipäivän iloja ja suruja, mutta kenties myös kommelluksia, jännitystä, seikkailua ja huulenheittoa”. Tyyli ja tunnelma ovat vapaat.

Käsikirjoituksia odotetaan paperitulosteina 28.2.2014 mennessä osoitteeseen Karisto oy, PL 102, 13101 Hämeenlinna. Kuoreen merkitään ”Kirjoituskilpailu”. Mukaan liitetään suljettu kirjekuori, jonka päällä lukee osallistujan nimimerkki ja sisään suljetaan osallistujan nimi ja yhteystiedot.

Kilpailuun voivat osallistua sekä ennen julkaisseet kirjailijat että ensikertalaiset. Kilpailuteksteille ei määritellä minimi- tai maksimimittaa, mutta useimmissa lastenromaaneissa on välilyönteineen ainakin 80 000 merkkiä.

Kustantamon edustajat valitsevat loppusuoralle viisi käsikirjoitusta ja voittajan valitsee kirjavinkkari Marja-Leena Mäkelä. Voittaja palkitaan 3 000 euron stipendillä. Lisäksi Kariston säätiö palkitsee kaksi käsikirjoitusta 1 000 euron stipendeillä.

Voittajateos julkistetaan Helsingin kirjamessuilla lokakuussa 2014. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020