Kanta-Häme

Karisto myy toimitusjohtajalle liiketoimintaa

Kariston toimitusjohtaja Mika Kotilainen ostaa Karistolta Alfamer-kustannusliikkeen, paperijalosteiden liiketoiminnan Karistopapin ja Toimistotarvike-tukun.

Kotilainen jättää Kariston toimitusjohtajan tehtävät. Alfamerin ja Karistopapin liiketoiminnat ja brändit siirtyvät hänen omistamalleen Tarusto-nimiselle yritykselle. Työntekijät jatkavat Taruston palveluksessa niin sanottuina vanhoina työntekijöinä. Tarusto ostaa myös Alfamerin toimitilat Helsingin Kaisaniemenkadulta.

Kotilainen selittää Kariston kustannustoiminnan ja myytyjen liiketoimintojen eriyttämistä sillä, että niiden kehittämistarpeet ovat erilaisia.

– Olemme vahvempia erikseen kuin yhdessä. Keskittyminen ja ajankäytön tehostuminen takaavat paremman asiakaspalvelun ja tuotekehityksen tulevaisuudessa.

Karisto ja Kotilainen ovat sopineet yhteistyötä, joka jatkuu vuoden loppuun asti. Karisto jää kaupan jälkeen puhtaaksi kustannusliikkeeksi, joka toimii Hämeenlinnassa.

– Nyt olemme selkeästi perinteinen kustannusliike ja keskitymme oman julkaisutuotannon kehittämiseen, Kariston hallituksen puheenjohtaja Ilkka Ruohola sanoo.

Karisto osti Alfamerin ja Toimistotarvikkeen vuonna 2012. Erikoiskustantamo Alfamer julkaisee paljon teknisiä oppaita ja sillä on omia myyntitelineitä kaupoissa.

Tamperelainen Toimistotarvike myy yrityksille täyden palvelun periaatteella toimistotarvikkeita. Sen valikoimiin ovat kuuluneet myös Kariston ajopäivä- ja tilikirjat. (HäSa)

Menot