Kanta-Häme

Kariston kirjapainokoneet on jo myyty

Kariston vanhat painokoneet on myyty kansainvälisille välittäjille.

Bookwell osti Kariston kirjapainon muutama kuukausi sitten ja lopetti lähes heti kirjapainon toiminnan. Nyt myös painokoneet on saatu kaupaksi ja kolme brittimiestä on purkanut painokoneita viimeiset pari viikkoa. Muutama kontti tavaraa on jo lähetetty maailmalle. Viimeistään huhtikuun loppuun mennessä kiinteistö on painokoneista tyhjä.

Bookwellin toimitusjohtaja Magnus Breitenstein kertoo, että kaikki merkittävimmät koneet on myyty, kuten viisivärikone ja kirjalinja. Myyntisopimukseen kuuluu, etteivät koneet jää Bookwellin liiketoiminta-alueelle.

– Lopullista koneiden määränpäätä emme tiedä, mutta Suomeen ne eivät jää. Ostajat ovat kansainvälisiä välittäjiä.

Myyntihinnasta Breitenstein ei sano muuta kuin, että Bookwell sai koneista ihan hyvän hinnan.

Tyhjäksi jää 5000 neliötä

Kariston kiinteistössä tyhjää tilaa jää reilut 5000 neliötä, kun painokoneet on purettu. Yläkerrassa on Kariston kustannusliikkeen tilat, joita on noin 300 neliötä.

Kariston talousjohtaja Janne Kartano kertoo, että suunnitelmia kiinteistölle on tehty ja arkkitehdin suunnitelmiakin jo nähty.

Tammikuun alussa Hämeen Sanomat uutisoi Hämeenmaan ostaneen 4000 neliön tilat ja maata Kultakeskukselta. Nämä tilat ovat kiinteistön ABC:n päässä. Karisto taas on tontin toisella laidalla. Kartanon mukaan koossa on työryhmä, joka pohtii koko tontin kehittämistä.

Pohditteko autokaupan keskittymää?

– En sano siitä sen enempää.

Kartano kuitenkin jatkaa, että tontin toiseen päähän voi tulla vaikka mitä eri alojen toimijoita ja suunnitelmat ovat auki.

– Tonttihan on hyvällä paikalla ja vapaana erilaisille vaihtoehdoille. Mihinkään emme ole vielä suuntautumassa, Janne Kartano sanoo.

Käydäänkö yhteistyökuvioista neuvotteluja Hämeenmaan kanssa?

– Ei. Meillä on toinen yhteistyökumppani, mutta ei siitä enempää. (HäSa)

Päivän lehti

2.4.2020