Kanta-Häme

Kariston lastenkirjat taas palkintoehdokkaina

Hämeenlinnalaisen Kariston kustantamat lastenkirjat ovat taas palkintoehdokkaina. Tällä kertaa mitellään Lasten LukuVarkaus -palkinnosta. Palkintosumma on 3 500 euroa.

Kariston kirjailijoista ehdokkaina ovat Kirsti Ellilä teoksellaan Johannes ja Jura ja Johanna Hulkko kirjallaan Geoetsivät ja vaeltava aave.

Ehdokkaita on yhteensä seitsemän. Muut ovat Niina Hakalahden Tuukka-Omar ja minilapset (Tammi), Sanna Iston Tinka ja Taika Noidanruohon salaisuus (WSOY), Tuija Lehtisen Sirkuskoira Rico ja öinen ratsastaja (Otava), Kreetta Onkelin Poika joka menetti muistinsa (Otava) ja Saska Saarikosken Meidän isä on hammaspeikko (Otava).

Ellilä on jo kolmatta kertaa LukuVarkaus-finalistina. Hulkko puolestaan sai tammikuussa Arvid Lydecken -palkinnon edellisestä Geoetsivät-kirjastaan.

Voittajan valitsee kuusijäseninen lapsiraati. Voittaja julkistetaan Vekara-Varkaus-festivaaliviikon yhteydessä 11. kesäkuuta.

Valtakunnallisen Lasten LukuVarkaus -palkinnon perustivat vuonna 2001 Stora Enso Oyj sekä Varkauden kaupunki. Palkinto myönnetään edellisen vuoden parhaalle alle 12-vuotiaille suunnatulle lastenkirjalle.

Kisasatoa alkanut tulvia

Kariston Perhe on paras -teemaisen lastenromaanikisan takaraja häämöttää perjantaina. Kilpailuajan loppuminen on tällä viikolla alkanut näkyä.

– Käsikirjoituksia on tullut parikymmentä päivässä. Postipoika alkaa olla vähän väsynyt, naurahtaa kustannusliikkeen assistentti Tiina Laaksonen.

Laaksosen mukaan kyselyitä on tullut paljon. Erityisesti on kiinnostanut se, ehtiikö käsikirjoitus mukaan viimeisen kisapäivän postileimalla. Karisto ottaa käsikirjoituksia vastaan ainoastaan paperitulosteina.

– Perjantain postileimalla käsikirjoitus ehtii vielä mukaan kisaan. Odotamme maanantain olevan tosi vilkas päivä, Laaksonen sanoo.

Kilpailijoiden lopullisesta kokonaismäärästä Karisto ei vielä heitä arviota. Vuonna 2006 järjestettyyn Tiina 2006 -kirjoituskilpailuun tekstejä saapui 170. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020