Kanta-Häme

Karjalainen joulu tulee tuoreena uunista

Virpi Sauranen luopuisi jouluna mieluummin vaikka kinkusta kuin karjalanpiirakoista. Ebba Penttilä kypsentää jouluruoat vain leivinuunissa.
Forssalaisten Virpi Saurasen ja Hannu Aholan jouluun kuuluvat myös karjalaiset ruoat. Pariskunta leipoo karjalanpiirakoita monta kertaa joulun alla, koska Sauraselle on tärkeää viedä piirakoita myös lapsille ja lastenlapsille. Kuva: Lassi Puhtimäki

Taikinasta näkee, että siinä on kunnolla rukiita. Forssalainen Virpi Sauranen nappaa pöydältä kakkaran pulikkansa alle ja pyörittää nopeasti tasaisen soikean kuoren. Sitten hän levittää kuoren keskelle perunamuusia ja rypyttää reunat...

Virpi Sauranen luopuisi jouluna mieluummin vaikka kinkusta kuin karjalanpiirakoista. Ebba Penttilä kypsentää jouluruoat vain leivinuunissa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 3kk digiä 19 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään