Kanta-Häme

Karjalanpiirakka on tekijänsä näköinen

– Maistuu aidolle, on makua ja tuhdisti pureskeltavaa, kommentoi raati seudun karjalanpiirakkakisassa voittajapiiraita. 
 
Raadissa makuja maistelivat toimittaja Leena Nyysti, MTK-Lammi-Tuuloksen puheenjohtaja Aki Kaivola, Kiinteistö Oy Kanta-Hämeen liikekiinteistön toimitusjohtaja Jari Päivärinta ja kauppakeskuksen isäntä Vesa Kaloinen, sihteerinä Marjo Seppälä. 
 
Makutestissä kommentteja kirvoittivat maku ja koostumus niin puurotäytteessä kuin ruiskuoressa. Jonkin verran myös ulkonäkö, rypytyksissä ei juurikaan oltu säästelty.
 
Piirakkakilpailu oli osa lauantaina Tuulosessa järjestettyä lähiruokatapahtumaa. Päivän hulinoissa mukana oli lähiseudun tuottajia mehuineen, leipineen, mämmeineen ja keittoineen. Yleisöä kauppakeskukseen riitti jonoiksi asti pitkälle iltapäivään.

Kuoreen kätketty

Tulosten valmistuttua voittajapiirakoiden leipojaksi paljastui kahdeksan leipurin joukosta tuuloslainen Hilkka Saksa. Palkinnoksi hän sai sadan euron lahjakortin valitsemaansa liikkeeseen kauppakeskus Tuulosessa. 
 
Lähiruokatapahtumaan tuomansa leivonnaiset hän sanoi leiponeensa varhain lauantaiaamuna. Erityisen tärkeänä hän pitää ohueksi kaulittua rukiista kuoritaikinaa.
 
– Tavallaisella kaulimella kaulitsen, joten vähän työlästekoisia piirakat ovat, Hilkka Saksa pohtii. 
 
Karjalaiset sukujuuret omaavana hän kertoo saaneensa hyvät opit äidiltään ja mummoltaan. Piirakat kuuluivat lauantaihin, erityisesti niitä leipoi mummo.
 
– Itse leivon piirakoista useimmiten perunatäytteisiä, niistä pitää koko perhe. 
 
Seudun parhaista piirakoista kisasi kahdeksan leipojaa. Tiukassa arvostelussaan raati palkitsi kunniamaininnalla Tarja Miettisen Tuuloksesta ja Ritva Vivolinin Hauholta. 
 

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic