Kanta-Häme

Kartanokierros esittelee Hattulaa

Hattulan 150-vuotisjuhlavuotta kun vietetään, perinteisten Hattula-päivien tiedotustilaisuuskin alkaa juhlavasti.

Juteinitalon pihassa kilistetään kuohujuomalla eli Lepaan Viinitilalla valmistetulla Vanajan Vienolla. Hattulan kunta on tilannut erän marjaisaa kuohuviiniä pyöreiden vuosien kunniaksi.

Juhlavuosi näkyy myös Hattula-päivien ohjelmassa esimerkiksi niin, että tarkoitus on kerätä talteen Hattulaan liittyviä tarinoita ja valokuvia.

Niitä kokoaa Jenni Komulainen, joka on paikalla Juteinitalossa torstaina 7. kesäkuuta ja uudelleen toripäivässä lauantaina 9. kesäkuuta.

– Lisäksi hän voi käydä myös vaikkapa ihmisten kodeissa jututtamassa sellaisia henkilöitä, joiden on vaikea tulla paikalle Juteinitaloon, kertoo Hattulan kirjasto- ja kulttuuritoimen johtaja Minna Linna-Vuori.

Aineistoa hyödynnetään myöhemmin, mutta tarkka tapa ei ole vielä selvillä. Se voi olla esimerkiksi mobiilisovellus, jonka avulla voi lähteä kiertämään Hattulaa.

Toripäivässä järjestettävä hattulalaisten kuorojen yhteiskonsertti liittyy myös juhlavuoteen, samoin Hattula 150 -juhlalento kuumailmapallolla sunnuntai-iltana 10. kesäkuuta.

Se toteutetaan sään salliessa ja lauantain toripäivässä arvotaan yksi paikka lennolle.

Uutta tämän vuoden Hattula-päivillä on myös kartanokierros. Liikunta- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Jari Salmela kertoo, että kierros toteutetaan yleisön pyynnöstä.

– Hattulassahan riittää kartanoita, ja tällaista kierrosta on toivottu meiltä. Tähän on nyt valittu kolme kohdetta, mutta muissa kartanoissa ei pidä tästä pahastua. Voimme jatkaa kierroksia muina vuosina, hän lupaa.

Kierros järjestetään Hattula-päivien päätöspäivänä eli sunnuntaina 10. kesäkuuta kello 13 alkaen. Liikkeelle lähdetään Juteinitalolta eli Hattulan kirjastolta ja oppaana bussikierroksella toimii kotiseutuneuvos Erkki Ulamo.

Kierroksen aikana vieraillaan Vesunnan, Lepaan ja Alhaisten kartanossa. Kierrokselle pitää ilmoittautua viimeistään 4. kesäkuuta mennessä Hattulan kirjastoon tai sähköpostilla osoitteeseen minna.linna-vuori@eduhat.fi.

Nuoria houkutellaan Hattula-päivän tapahtumiin erityisesti lauantaina 9. kesäkuuta.

Silloin toripäivän yhteydessä järjestetään perinteinen katusählyturnaus Juteinitalolla ja uutuutena katukoristurnaus Juteinikeskuksen pihapiirissä koko perheen palloilupäivässä.

– Sinne koululaiset voivat koota kolmen hengen joukkueita. Ilmoittautumiset ottaa vastaan Punaportin Blues, Jari Salmela kertoo.

Lepaalla frisbeegolf-radan yhteydessä avataan torstaina 7. kesäkuuta puistogolf- ja futisgolf-kenttä. HÄSA

Hattula-päivät 6.–10. kesäkuuta

Ajantasainen ohjelma löytyy Hattulan kunnan verkkosivuilta. Hattulan toripäivän yhteydessä lauantaina 9.6 järjestetään Hämeen Sanomien Tähtitapahtuma. Toripäivän päättää Jannika B:n konsertti kello 14.