Kanta-Häme

Kartanonrannan tontit myyntiin piakkoin

Kartanonrannan uuden asuinalueen tontit tulevat myyntiin lähitulevaisuudessa.

Maanomistajat Jakob Krogius ja Asuntosäätiö kertovat, että tonttien myyntiä valmistellaan jo täyttä päätä.

Maanomistajien välinen työnjako menee siten, että Asuntosäätiö rakennuttaa alueelle kerrostalon ja kaksi rivitaloa. Lisäksi sillä on hallussaan osa omakotitonteista, jotka säätiö aikoo kuitenkin myydä.

– Tällä hetkellä siellä on tontinmittaukset käynnissä ja valmistelemme markkinointia. Omakotitontteja aletaan myydä yksittäisinä tontteina kenelle tahansa halukkaalle mahdollisimman pian, varmaan jo tämän kevään aikana, kertoo Asuntosäätiön toimitusjohtaja Esa Kankainen.

Suurimman osan Kartanonrannan alueesta omistava Krogius panee myyntiin omakotitalotonttien lisäksi tämän vuoden aikana myös pari-, rivi- ja kerrostalotontteja. Niiden myyntiä koordinoi Hämeenlinnassa Huoneistokeskus.

– Rakennuspaikkojen myynti alkaa ihan kohta. Omakotitonteista on tullutkin jo jonkin verran kyselyjä. Hämeenlinnassa ei ole tällä hetkellä hirveästi omakotitontteja myytävänä, joten ne varmasti kiinnostavat, Krogius sanoo.

Säätiö odottaa…suotuisia aikoja

Asuntosäätiölle kaavailtiin alun perin huomattavasti suurempaa roolia Kartanonrannan rakennuttajana. Vielä vuosi sitten säätiö kaavaili alueelle niin omistus-, vuokra- kuin asumisoikeusasuntojakin.

Lopulta säätiön rakennettavaksi päätyi kuitenkin vain yksi kerrostalotontti ja kaksi rivitalotonttia.

Kankainen ei osaa vielä sanoa, milloin ne rakennetaan.

– Niiden osalta ei ole vielä päätöstä, mitä niiden kanssa tehdään. Toteutuminen riippuu paljon yleisestä markkinatilanteesta.

Houkutteleva…rakennuspaikka

Katisten kartanon isännälle Jakob Krogiukselle jäi kuusi kerrostalo- ja kuusi rivitalotonttia sekä lukuisia pari- ja pientalotontteja, jotka nyt siis tulevat myyntiin.

Hän ei lähde ennustamaan, koska ne voisivat mahdollisesti rakentua.

– Jos joku tietäisi, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, hän olisi varmasti rikas ihminen. Aika näyttää. Paljon riippuu intressistä, markkinasta ja ostajatahosta, Krogius sanoo.

Hän muistuttaa, että rakennuspaikka järven tuntumassa lähellä Hämeenlinnan keskustaa on kuitenkin erinomainen.

– Tämäntyyppistä rakentamista saa tänä päivänä hakea, Krogius toteaa. (HäSa)