Kanta-Häme

Karvaisten otusten näyttely Saksasta saapuu Hämeenlinnaan

– Meillä on käynyt paljon ihmisiä, jotka ovat rauhassa hämähäkkeihin tutustuttuaan päässeet pelostaan, vakuuttaa hämähäkkinäyttelynsä kanssa Suomea kiertävä Anton Bohnstedt.

Bohnstedt hehkuttaa karvaisten, kämmenen kokoisten aasialaisten, afrikkalaisten, australialaisten ja eteläamerikkalaisten hämähäkkien olevan harvinaisen kiehtovia eläimiä.

– Hämähäkki on hyvin ainutlaatuinen eläin. Uusia hämähäkkilajeja löydetään jatkuvasti, ja niillä on lajista riippuen erityiset tapansa.

Toisin kuin ihmiset usein uskovat, ällöttävimmätkään hämärit eivät Bohnstedtin mukaan ole ihmiselle vaarallisia.

– Osa on tietysti myrkyllisiä, mutta hyvin harvat tappavan myrkyllisiä. Monen lajin käsittely vaatii suurta taitoa.

Saksalainen Bohnstedt on lapsesta asti ollut intohimoinen hämähäkkifani. Keräilijät maksavat Saksassa eksoottisista, vankeudessa syntyneistä hämähäkeistä satoja euroja ja niitä esitellään, vaihdellaan ja kaupataan suurilla messuilla.

– Kallein hämähäkkini maksoi 1200 euroa, Bohnstedt paljastaa.

Suomea kiertävässä näyttelyssä on esillä noin 40 elävää hämähäkkiä, perhosia ja muita ötököitä kuten tuhatjalkaisia. Jos ajatuskin näyttelystä ällöttää, Bohnstedt kehottaa antamaan hämähäkeille mahdollisuuden.

– Monilla ihmisillä ei ole oikeasti araknofobiaa, vaan he ovat oppineet hämähäkkien pelkäämisen kammosta kärsivältä vanhemmiltaan. HÄSA

hämähäkkinäyttelyHämeen Suojassa (Palokunnankatu 12) la ja su 23.-24.4. kello 11–19.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic