fbpx
Kanta-Häme

Kasarmikadun parkkipaikka suljettiin

Autolla Kasarmikadulle saapuvat työntekijät järkyttyivät heinäkuussa, kun vuosia Niittykadun kohdalla oleva parkkipaikka otettiin pois käytöstä. Alue on merkitty kaupungin kaavaan puistoksi, minkä vuoksi parkkipaikka suljettiin.

Parkkipaikalla oli 20 varattua paikkaa ja noin kymmenen vapaasti käytettävää ruutua. Alueen ympäristön työpaikkojen omilla pihoilla ei ole parkkitilaa kaikille työntekijöille ja satunnaisille vieraille.

– Kaikkea ei tarvitse saada ilmaiseksi, mutta tämä tuntuu tarkoituksenmukaiselta päätökseltä bisnestä varten, sanoo alueella työskentelevä Jaana Aaltonen.

Myös alueella työskentelevä Janne Ilonen ihmettelee parkkipaikan sulkemista, etenkin kun sora-alue on nyt jäänyt tyhjäksi.

– Tämä on ollut joutomaata iät ja ajat eikä sillä ole tehty mitään. Tämä päätös huonontaa ennestään asiaa eikä palvele ainakaan kaupunkilaisia, Ilonen sanoo.

Sora-alueella mahdollisesti jatkossa tehtävistä muutostöistä ei ole vielä tietoa.

Kohti Kaivoparkkia

Myös Hämeenlinnan Pysäköinti oy:n toimitusjohtaja Jarmo Kulmala on osallistunut keskusteluun Kasarmikadun hiekka-alueesta. Hän muistelee, että kenttä on ollut pysäköintikäytössä 1990-luvulta lähtien.

– Eli siinä on ollut niin sanottua luvatonta pysäköintiä kaksikymmentä vuotta.

Kulmalan mielestä kaupunki on toiminut epävirallisen parkkipaikan sulkemisessa ja siitä tiedottamisessa asiallisesti.

– Silloin kun Hämeenlinnassa ei ollut tarjolla pysäköintipaikkoja, oli tällainen paikka, johon auton sai, hyvä asia. Nyt siinä lähellä on kuitenkin tarjolla pysäköintiä Kaivoparkissa. Totta kai toivomme, että parkkipaikkojen tarvitsijat ymmärtäisivät missä autojen kuuluisi olla, ei puistossa vaan niille tarkoitetuilla paikoilla, Kulmala sanoo. (HäSa)

Menot