fbpx
Kanta-Häme

Kasarmin alue herää eloon jo tänä kesänä

Puhelin pirisee lähes tauotta. Siihen vastailee kiinteistökehittäjä Petri Yrjö-Koskinen, jonka kiinteistösijoitusyhtiö Y-K Finland osti Suomenkasarmin alueen ja sen 14 rakennusta viime marraskuussa.

Nyt hän seisoo pihamaalla, joka on enää hetken autio. Parin viikon päästä alkaa kuhina, kun uudisrakennustyöt käynnistyvät.

Yrjö-Koskinen lupaa, että puolet vanhasta alueesta saadaan käyttöön jo tänä kesänä.

Noin puolet rakennuksista on jo myyty.

Viimeisimpänä uuden omistajan on saanut upseerikerho, josta Yrjö-Koskinen teki kaupat Hämeen Kanta oy:n kanssa keskiviikkona.

Tällä viikolla tehtiin sopimus myös isosta pääesikuntarakennuksesta, johon Leimarakentajat oy suunnittelee useita korkealuokkaisia asuntoja.

Alueelle tulee yhteensä noin 200 asuntoa. Suomenkasarmin parkkipaikalle nousee neljä kerrostaloa, joiden rakentamisesta on myös tehty sopimukset.

Kiinteistöjen ja huoneistojen myynnistä ja vuokrauksesta vastaa kiinteistönvälitysliike Johancon oy LKV. Kiinteistönvälittäjä Merja Aaltonen kertoo, että tiloja vuokrataan vauhdilla ja asuntoihin on jo jonoa.

– Alue on kiinnostanut kaupunkilaisia aina, varsinkin koska se on ollut suljettujen porttien takana.

Asukkaita on jo viidessä huoneistossa, jotka on remontoitu jo 1990-luvulla. Uudet kerrostalot ovat valmiita luultavasti ensi vuoden puolella.

Asuntoja on tulossa alueelle Yrjö-Koskisen mielestä nyt riittävästi, ja paikalle kaivataan muutakin elämää.

Sitä tulee esimerkiksi puukasarmiin, jonne siirtyy ainakin Hämeentien kirppis.

– Ainoa tapa säilyttää vanhaa on ottaa se käyttöön, Yrjö-Koskinen sanoo.

Hän aikoo pitää itsellään yhden huoneiston kaupunkiasuntona Goodmania vastapäätä olevassa rakennuksessa.

Suomenkasarmista tulee Yrjö-Koskisen kaavailujen mukaan kaikille kaupunkilaisille avoin puisto, jota halkoo kaksi kevyen liikenteen väylää.

Hän toivoo paikalle alueen henkeen sopivaa toimintaa, ja esimerkiksi kahvilat ovat tervetulleita.

Kasarmin portit on jo avattu uteliaille kaupunkilaisille, mutta iltaisin ne pysyvät vielä suljettuina. Rakennustyömaan ajaksi alue aidataan osittain.

Moni ei ole vielä hoksannut, että portit ovat avoinna. Osa aluetta kiertävistä aidoista aiotaankin poistaa, jotta tila olisi avoin kaikille kaupunkilaisille.

Vuokrattavia toimitiloja on yhteensä noin 70 viimeksi esikuntana toimineessa tiilikerrostalossa ja entisessä päävartion rakennuksessa.

Niistä on tähän mennessä vuokrattu noin kaksikymmentä.

Esimerkiksi entiseen upseerien asuinrakennukseen tulee useita toimistoja aina tilitoimistosta arkkitehtitoimistoon. Sinne siirtyy myös esimerkiksi Sotainvalidien toiminta.

Yrjö-Koskinen haluaa pitää kaikkien kiinteistöjen hinnat kilpailukykyisinä.

Menot