Kanta-Häme

Käsittelyssä nyt Parolan aseman vartiotupa

Parolan asemalla asuva Katja Rinkinen kertoo kaiken oleellisen uusimman kirjan alkusanoissa.

Niistä selviää, että hän on leikkinyt lapsuutensa mummolan vintillä mummon säästämillä vanhoilla lankakerien hylsyillä ja deodoranttipurkin palloilla: ”Jatkan leikkiä nyt aikuisena ja otan talteen monet mielenkiintoiset ja käyttökelpoiset tavarat.”

Ideoita myös tuunaukseen

Uusimmassa Sormustin ja sorkkarauta -kirjassa Rinkinen on sukeltanut Parolan aseman yli satavuotiaaseen vanhan vartiotuvan asuntoon, jota Rinkinen on remontoinut yhdessä miehensä Tarmo Korhosen kanssa.

Edellinen kirja Vintagen viemää keskittyi Parolan aseman projekteihin.

Uudessa kirjassa kerrotaan tarkasti remontin edistymisestä ja eri vaiheista sekä annetaan samalla sisustusideoita ja ohjeita.

Katja Rinkisen halu vanhoilla tavaroilla leikkimiseen näkyy kirjan 40 käsityö- ja ekohenkisessä projektissa.

Vanhoista farkuista syntyy mattoja, hehkulampuista maljakoita tai valaisimia. Vanhasta turkistakista Rinkinen on loihtinut mattoja ja tyynyjä.

Kirjassa on myös nikkaroivalle paljon käyttökelpoisia ideoita sängystä ja naulakoista lähtien aina keittiösaarekkeeseen.

Tarkat ohjeet plussaa

Mahtavaa on se, että Rinkinen jakaa ideansa ja antaa ohjeet, kuinka toimia ja mitä välineitä tarvitaan. Rinkinen kunnioittaa vanhaa, mutta uskaltaa tehdä siitä ihan uutta ja erilaista.

Hienoa on myös se, että suositun Parolan aseman blogin pitäjä tietää ja tuntee tyylinsä. Kirja on uskollinen omalle tyylille eikä poukkoile.

Kirjaa selaillessa Rinkisen tinkimättömyys ja ahkeruus ihastuttaa. On se hienoa, että joku jaksaa ja viitsii.

Rinkisen kirja-projektit eivät pääty tähän. Parolan aseman asukkina asemassakin on vielä paljon työsarkaa. Siitä syntyy varmasti vielä uusi kirja. Siihen asti Rinkisen ystävät voivat ihailla naisen tekemisiä suositussa Parolan asema -blogissa. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic