Kanta-Häme

Kaskirinne korvataan uudisrakennuksella

Hämeenlinnan vanhusten asuntosäätiö aikoo korvata Tuuloksen Kaskirinteen kohteensa uudella ehkä jo ensi vuonna.

Isännöitsijä Heikki Meriläinen Realia Isännöinti oy:stä kertoo, että tämä vuosi suunnitellaan ja tositoimiin päästään luultavasti loppuvuodesta 2015.

– Ajatuksena on, että nykyisten rakennusten purkamisen ja uuden rakentamisen suunnittelu tehdään lomittain. Toteutusta vielä mietitään, puretaanko molemmat rakennukset yhtä aikaa vai voisiko toinen toimia väistötilana sillä aikaa, kun toista rakennetaan, Meriläinen kertoo.

Kolmasosa tyhjillään

Raikontie 2:ssa sijaitsee tällä hetkellä kaksi punatiilistä rivitaloa, joissa on yhteensä 16 yksiötä ja kaksi kaksiota. Tällä hetkellä asunnoista kuusi on tyhjillään.

– Olemme ihan tietoisesti tehneet päätöksen, että kun asuntoja vapautuu, niihin ei enää sijoiteta uusia asukkaita, Meriläinen sanoo.

Hänen mukaansa rakennukset ovat kauttaaltaan huonokuntoisia, eikä niitä kannata ryhtyä remontoimaan.

– Ne eivät ole esimerkiksi millään lailla esteettömiä. Uuden rakentaminen tulee halvemmaksi tai korkeintaan yhtä kalliiksi.

Kaskirinteen korvaamista uudisrakennuksella on kaavailtu jo pitkään. Meriläisen mukaan kaikkia nykyisiä asukkaita on myös tiedotettu asiasta jo viime vuoden puolella.

Heidän sijoittamisensa purkamisen ja rakentamisen ajaksi aiheuttaa kuitenkin säätiölle jonkin verran päänvaivaa.

– Täällä Tuuloksessa meillä ei ole juurikaan vapaita paikkoja, eivätkä tuuloslaiset välttämättä halua muuttaa esimerkiksi jonnekin Renkoon saakka, Meriläinen pohtii.

Hänen mukaansa asuntosäätiön vanhat asiakkaat ovat etusijalla, kun Raikontien uusia asuntoja aikanaan asutetaan.

Kaksioihin on jonoa

Koska varsinainen rakennussuunnittelu ei ole vielä alkanut, Meriläinen ei osaa vielä sanoa, millaisia uusista asunnoista tulee.

Ne rakennetaan kuitenkin suurin piirtein nykyisille paikoilleen, joten kokonaispinta-ala ei kovin paljon muutu.

Itse asuntojen koko ja määrä on kuitenkin vielä avoinna. Nykyiset yksiöt ovat 30-neliöisiä ja kaksiot 45-neliöisiä

– Ennen suosittiin yksiöitä, mutta tänä päivänä trendinä näyttäisi olevan vähän isommat asunnot. Meillä on nytkin jonoja kaksioihin. Täytyy katsoa, onko trendi pysyvä, Meriläinen sanoo.

Myös tuleva hintataso on vielä arvoitus, joka täsmentyy suunnittelun edistyessä. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic