Kanta-Häme

Kastelli ja Innopark saivat pätkätoimistonsa

Mikroyrittäjille, freelancereille ja opiskelijoille on maanantaista lähtien tarjolla ilmaista työ- ja kokoustilaa Hämeenlinnan Kastellissa ja Innoparkissa.

– Tilat on tarkoitettu mikroyrittäjille, freelancereille ja opiskelijoille lyhytaikaiseen työskentelyyn ja palaverien pitämiseen. Tiloissa ilman omia toimitiloja vailla olevat yrittäjät voivat tavata myös asiakkaitaan. Urban Office -kaupunkitoimistot palvelevat niin hämeenlinnalaisia kuin myös ulkopaikkakuntalaisia, sanoo Kastellin asiakaspalvelupäällikkö Outi Katajarinne.

Molemmissa kaupunkitoimistoissa on kaksi työskentelypistettä sekä kokoustilat. Tiloissa on avoin, langaton Internet-yhteys sekä useita pistorasioita kannettavia tietokoneita varten. Tietokoneita ei ole talon puolesta tarjolla, vaan asiakkaiden on tuotava ne mukanaan. Tulostaminen on mahdollista pientä veloitusta vastaan.

Kaupunkitoimistoja on tällä hetkellä Helsingin kaupunginkirjastossa, Kouvolan kaupunginkirjastossa ja Espoon kaupunginkirjastossa. Hämeenlinna on neljäs kaupunki, joka on liittynyt Suomen Urban Office -verkostoon.

Kaupunkitoimistojen perustaminen Hämeenlinnaan sai alkunsa varavaltuutettu Rami Aaltosen (kok.) tekemän valtuustoaloitteen pohjalta.

Varata pitää

Kastellin entisissä poliisin tiloissa sijaitseviin työpisteisiin voi tulla ilman ajanvarausta, mikäli ne ovat vapaana. Kokoustilat voi varata kahdeksi tunniksi. Tiloista löytyy esitystekniikkaa sekä fläppitaulu. Kastellin kokoustilaan mahtuu 15 henkilöä.

Innoparkissa työtilan voi varata enintään kahdeksi tunniksi.

– Pitempäänkin on mahdollista työskennellä, mikäli muita tulijoita ei ole. Tällöin on kuitenkin käytävä uusimassa varaus vastaanotossa, muistuttaa Teknologiakeskus Innopark oy:n myynti- ja asiakkuusasiantuntija Mikael Oesch.

– Ihanneasiakas on aloitteleva yrittäjä, joka tarvitsee työtiloja säännöllisen epäsäännöllisesti, hän sanoo.

Innoparkin maksuttomaan kokoustilaan mahtuu viisi henkilöä. Tarjolla on myös maksullisia kokoustiloja aina 55 henkilölle.

Urban Office -verkostolla on yhteinen verkkosivu, jonka kautta työpisteitä ja kokoustiloja voi varata. Hämeenlinna on tulossa mukaan lähiaikoina.

Innoparkin tilat ovat varattavissa sähköisestä varauskalenterista http://www.innopark.fi/portal/tilavaraukset/ tai infosta p. 03 6241 0000. (HäSa)

Päivän lehti

27.1.2020