Kanta-Häme

Kastelliin tulee lisää palveluita

Tavallisesta kaupunkilaisesta tuntuu, että palvelupiste Kastelli on ollut remontissa vähän väliä. Lähiaikoina se on menossa kokonaan kiinni joksikin aikaa. Sen jälkeen sieltä saa yhä laajemmin palveluita.

Taustalla on se, etteivät sisäilmaongelmien vuoksi evakossa olevat kaupungin toiminnot enää palaa Wetterille. Niinpä hallintoa ja asiakaspalvelua sovitellaan nyt pysyvästi kaupungintalolle.

– Kaupungintalossa on tekeillä iso muutos, kun palveluita keskitetään sinne, tilaajapäällikkö Eija Leppänen kertoo.

Ajatuksena on se, että mahdollisimman suuri osa asiakaspalvelusta olisi tarjolla kaupungintalon kahdessa alimmassa kerroksessa.

– Sinne tulee lasten ja nuorten, ikäihmisten sekä terveyden ja toimintakyvyn edistämisen palveluiden neuvontaa, ohjausta ja myös palvelutarpeen arviointia.

Alakerta asiakkaille

Perusajatus on se, että asiakasliikenne ohjautuu kahteen alimpaan kerrokseen eli Kastelliin ja tiloihin, jotka tällä hetkellä ovat TE-keskuksen hallinnassa. Ylempiin kerroksiin sovitellaan hallintopalveluita. Tosin osa niistä siirtyy myös Uppsala-taloon.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo kertoo, että TE-keskuksen ja Seuturekryn vuokrasopimukset on irtisanottu.

– Ideana on, että kaupungin palvelut keskittyvät kaupungintalolle ja Uppsala-taloon. Muista tiloista pyritään luopumaan.

Kaupungintalon alimmat kerrokset menevät remonttiin toukokuussa.

– Kastellin toiminta varmasti keskeytyy jossain vaiheessa. Parhaillaan etsimme tiloja, joissa pystyisimme avaamaan edes pienen palvelupisteen, jonkinlaisen mini-Kastellin. Esimerkiksi Seuturekryn tilat ovat harkinnassa.

Kaupungintalon remontti keskittyy kahteen alimpaan kerrokseen.

– Ylemmissä kerroksissa tehdään vain joitain pieniä muutostöitä.

Valmista pitäisi olla ensi vuoden alussa.

– Ainakin se on tavoitteena.

Virastotalo myyntiin

Remontin väistötiloina toimii edelleen vanha virastotalo Rauhankatu 8:ssa.

– Se ei kuitenkaan jää kaupungille, vaan on menossa myyntiin kohtalaisen nopealla aikataululla.

Tarkoituksena on myös luopua ns. Mehiläisen talossa olevista vuokratiloista. Wetteristä käydään parhaillaan vuokraneuvotteluja. (HäSa)