Kanta-Häme Hämeenlinna

Kasvomaskeja jaetaan vähävaraisille nyt myös Visamäessä

Kuva: Pekka Rautiainen Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan korkeakoulukeskukseen Visamäkeen on avattu Hämeenlinnan kaupungin kasvomaskien jakelupiste.

Maskeja jaetaan valtioneuvoston suositusten mukaisesti vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville sekä omaishoitajille. Jakelun yhteydessä ei tarkasteta henkilöllisyyttä eikä varallisuustietoja.

Maskeja voi noutaa Hämeen ammattikorkeakoulun C-rakennuksesta osoitteesta Vankanlähde 9. Jako alkoi torstaina 10.9. ja sitä jatketaan 18.9. asti kello 9–15

Jaettava pakkaus sisältää neljä kankaista, pestävää kestomaskia. Maskien jakelun hoitavat Hamkin hoitotyön opiskelijat, jotka opastavat samalla maskin oikeaa käyttöä. Maskeja noudettaessa tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä.

Kasvomaskeja suositellaan käytettäviksi joukkoliikenteessä, meno- ja paluumatkalla koronavirustesteihin sekä riskialueilta palatessa ja karanteeniaikana, jos liikkumiseen on välttämätön syy. Joukkoliikennesuositus koskee tilanteita, joissa turvavälejä ei voida pitää. Suositus ei koske työpaikkoja, kouluja, päiväkoteja tai julkisia tiloja, joissa etäisyyden pitäminen on mahdollista. Myöskään alle 15-vuotiaille maskin käyttöä ei suositella.

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic