Kanta-Häme

Katajistolla ja Aulangon Heikkilällä olisi ottajia

Neuvottelut Aulangolla sijaitsevien Katajiston kartanon alueen eli Katajistonrannan sekä Aulangon Heikkilän lomakylän toimintojen jatkamisesta ovat edenneet.

Molemmat tyhjillään olevat paikat ovat herättäneet kiinnostusta. Osa toimijoista on kiinnostunut kummastakin kohteesta.

Linnan Kehityksen ja Linnan Kiinteistökehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki kertoo, että Katajistonrannasta on neuvoteltu 10–15 toimijan kanssa.

– Mukana on yhä useita varteenotettavia ehdotuksia. Heillä on halu tehdä omia taloudellisia investointeja ja sitoutua kehittämään aluetta. Mukana on yksi kimppaehdotus, muut ovat yksittäisiä tahoja.

Kaupunkikin on valmis investoimaan sopivan idean ilmetessä.

– Se voi olla jokin yhteistyömuoto, tai Linnan Kiinteistökehitys voi olla osainvestorina.

Aulangon Heikkilästä on sen syrjäisemmän sijainnin takia ollut vähemmän kiinnostusta, mutta neuvottelut ovat Katajistonrantaa pidemmällä.

– Alue kaipaa investointeja, jotta se saa uutta pontta. On puhuttu ympärivuotisesta, lomakylätyyppisestä asumisesta. Lisäksi uusi sauna pitää rakentaa palaneen tilalle.

Käen mukaan ”väliaikatietoja” Aulangon Heikkilän jatkosta voi olla kerrottavana vielä tämän vuoden puolella.

Niin Katajistonrannassa kuin Aulangon Heikkilässäkin on paljon huonokuntoisia rakennuksia, jotka pitäisi purkaa. Kumpaankin neuvottelukumppanit ovat tarjonneet uudisrakentamista.

Osa haluaisi rakentaa Katajistoon myytäviä tai vuokrattavia asuntoja, mutta myös lyhytaikaiseen vuokraustoimintaan sopivaa majoitustilaa, kuten lomahuoneistoja tai bed & breakfast -majoitusta.

Linnan Kiinteistökehitys on käynyt keskusteluja myös leirintäalueyrittäjien kanssa.

– Halukkuutta on, mutta se vaatisi paljon investointeja. Matkailijat edellyttävät kunnon suihku- ja saunatiloja, mutta kohtuullista hintatasoa. Lisäksi sesonki on lyhyt.

Sekä Mervi Käki että apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo tähdentävät, että kaupungissa pitää olla leirintäalue, mutta sen oikea paikka ei välttämättä ole sen paremmin Katajistonranta kuin Aulangon Heikkiläkään.

– Kantolaankin tällainen leirintämajoitustyyppinen ratkaisu sopisi, Käki näkee.

Parhaillaan kaupunki inventoi Katajiston kartanorakennusta ja miettii, vaatiiko sen kunnostus investointia.

Yrittäjät on olleet kiinnostuneita pyörittämään siellä edelleenkin ravintolatoimintaa.

– Mutta saako yrittäjä pelkästään siitä riittävän leivän itselleen? Yksi vaihtoehto voisi olla yhteistyö Aulanko Golfin kanssa esimerkiksi klubitoiminnan kautta, Käki sanoo.

Juha Isosuo edellyttää, että Katajistonrannassa olisi toimintaa jo ensi kesänä.

– Sitä en uskalla luvata. Ei kannata määritellä aikatauluja ja euroja, vaan löytää sinne pitkäkestoista toimintaa, joka täydentää matkailutarjontaa ja vahvistaa koko Aulankoa, Käki vastaa.

– En näe sillekään mitään estettä, jos joku haluaa pyörittää toimintaa vuoden tai kaksi, mutta onko väliaikainen ratkaisu järkevää kenenkään kannalta.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic