Kanta-Häme

Katajiston tulevaisuus toistaiseksi auki

Timo Kenakkala toivoo, että kaupungin matkailuohjelma imee mukaansa yrittäjiä, jotka voisivat kiinnostua Katajistosta.
Katajiston alueelle etsitään edelleen uutta yrittäjää.

Kaupunki jatkaa yrittäjän etsintää Katajistoon. Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala toivoo, että Katajiston alueen hyödyntämisestä käydään vielä neuvotteluja yrittäjän kanssa.

Evon Luonnon yrittäjä Kaj Järvinen kertoi tiistain Hämeen Sanomissa, ettei aio ottaa hoitoonsa Katajiston aluetta Aulangolla. Järvinen kertoi, että on kyllästynyt Hämeenlinnan kaupungin päätöksentekoon ja sen hitauteen. Hänen mukaansa myös rakennusvalvonta on viimeaikoina takertunut olemattoman pieniin asioihin. Kaupungille ei ollut ennen Järvisen ulostuloa tullut esitystä siitä, että yrittäjä ottaisi Katajiston alueen hoitoonsa. Asiasta on keskusteltu Linnan Kehityksen kanssa.

– Katajisto on ollut pitkään hyödyntämättä ja tämä oli erinomainen yritysvaihtoehto sen liikkeelle saamiseksi. Aulangolla on edelleen paljon matkailupotentiaalia, joten toivotaan, että asia saadaan liikkeelle.

Kenakkala toivoo, että yhteistyökumppanit kiinnostuvat Katajistosta kaupungin matkailuohjelman imussa.

Strategiaryhmä on päättänyt, että matkailua edistetään mallilla, jossa sekä kaupungit että yritykset sijoittavat rahaa matkailun ohjausryhmään. Sopiva muoto voisi olla esimerkiksi uusi osakeyhtiö.

 

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Raution (kok.) mukaan aina, kun palautetta tulee, kaupungilla on peiliin katsomisen paikka. Rautio ei kommentoi virkamiesten toimintaa prosessin ollessa yhä kesken.

– Rakennusbuumin aikana kaikkialla Suomessa on pulaa rakennustarkastajista. Rakennusvalvonnan puolelle on ainakin aiemmin tarvittu enemmän tekijöitä, Rautio sanoo.

Keskustelua heräsi myös Evon Luonnon uusien kiinteistöjen esteettömyydestä. Raution mukaan esteettömyyttä ei pitäisi nähdä vain lisäkuluna, varsinkaan ikääntyvässä kaupungissa.

 

Kaupunkirakennejohtaja Tarja Majurin mukaan kesä on osaltaan vaikuttanut rakennusvalvonnassa tehtyjen päätösten aikatauluun. Lomat eivät kuitenkaan voi olla este päätöksenteolle.

Hänen mukaansa itse luvan myöntämisprosessin ei pitäisi olla enää kovin pitkä. Sitä edeltävän tarkastusprosessin aikana keskustellaan työnjohdon kanssa, siitä mitä pitää vielä tarkentaa ja mistä täytyy toimittaa sähköiseen järjestelmään lisää asiakirjoja.

– Asiakkaan kokema hitaus liittyy varmaankin näihin tarkastusprosesseihin. En osaa sanoa onko niissä ollut poikkeuksellista hitautta, Majuri sanoo.

Rakennusvalvonta tiedotti vuoden 2017 toukokuussa, että kannattaa varautua tavallista pidempään käsittelyaikaan. Majurin mukaan nyt resurssipula on korjattu ja päätöksenteko tulee nopeutumaan. HÄSA

Katajistonrannan pitkä taival

Katajistonrannan leirintäaluetta ja lomakylää pyörittäneen Kultaperho oy:n ja kaupungin yhteistyö katkesi vuonna 2016.

Kultaperho oy pyöritti myös Aulangon Heikkilän aluetta, joka kulkee nykyisin Evon Luonnon hoitamana Aulangon Rauhan nimellä, silloin Kaj Järvinen ilmoitti keskittyvänsä pelkästään Aulangon Heikkilän alueen kehittämisen.

Vuonna 2016 alueen kehittämismahdollisuuksia selvitti muiden muassa Kinos oy.

Katajiston kartano kunnostettiin vuonna 2017. Samana vuonna alueella aloitti toimintansa Fenix Ohjelmapalvelut oy.

Katajiston alue on kooltaan noin 14 hehtaaria.

Päivän lehti

16.7.2020