Kanta-Häme

Kati Kokkonen ei ole pelkkä catwalkien vaatehenkari

Tiistaina aurinkoiselta Kyprokselta takaisin Hämeenlinnaan palannut Kati Kokkonen, 19, alkaa pikkuhiljaa saada taas arkirytmistä kiinni.

Takana on kaksi ja puoli viikkoa edustusta Turkissa Miss Globe International -kauneuskilpailussa, josta neljä päivää vierähti Istanbulissa ja loppuaika pohjois-Kyproksella.

– Ei se mitään lomaa ollut. Teimme tosi pitkää päivää: aamukahdeksasta iltayhteentoista. Oli kuvauksia, haastatteluja ja edustustehtäviä. Olen väsynyt, mutta tosi onnellinen.

Ovet auki maailmalle

Kokkonen valittiin toukokuussa Suomen Miss Globeksi eli Miss Globe Finlandiksi.

Turkissa hän kisasi lähes viittäkymmentä muuta kaunotarta vastaan. Heistä 18 hengen tuomaristo palkitsi vain top 5-kärjen, ja muiden sijoituksia ei kerrottu, mutta Kokkonen kertoo laskeneensa saamiensa pisteiden mukaan olleensa 10–15 parhaan joukossa.

– Kokemuksena se oli ainutlaatuinen, ja kisaan pääseminen oli jo itsessään voitto. Olin yllättynyt, että kaikki tytöt olivat niin kivoja, kun on kuullut kaikenlaisia kauhutarinoita… Yhteishenki oli hyvä, Kokkonen vakuuttaa.

Matkan parhaana antina hän pitää sitä, että voi hyödyntää kansainvälistä kisaa ansioluettelossaan. Kokkonen ei tällä hetkellä ole minkään mallitoimiston kirjoilla ja kertoo tekevänsä mallintöitä silloin tällöin.

– Tämä voi avata mitä ovia vain. Joka paikasta on jo kyselty mallintöihin, muun muassa Pariisista, mutta en ole vielä miettinyt asioita loppuun. En halua olla pelkästään henkarina catwalkeilla, vaan haluan tehdä jotain haastavaa, jotain isoa – ehkä median parissa.

– Olen toiminnan tyttö. Tykkään säätää, luoda ja viedä asioita eteenpäin. En oikein osaa selittää, Kokkonen sanoo.

Bongaus veti sisään mallimaailmaan

Tällä hetkellä Kati Kokkonen tekee kirjanpitotöitä. Hän valmistui keväällä yo-merkonomiksi.

– Nyt pidän opiskelusta välivuoden ja lepuutan aivoja. Tämä vuosi on muutenkin pyhitetty missivuodelle.

Kokkonen on esiintynyt erilaisissa muotinäytöksissä 14-vuotiaasta lähtien. Varsinaisiin mallinhommiin hänet bongasi laulaja ja lauluntekijä Cata Mansikka-aho, joka tuli tunnetuksi Samuli Edelmannin kanssa esittämästään Levottomat-elokuvan tunnuskappaleesta. Mallitoimiston agenttinakin toiminut Mansikka-aho bongasi Kokkosen Teboil-huoltoasemalla ja pyysi tätä koekuvauksiin.

– Sitten tehtiin mallikansio, ja siitä tämä homma lähti, Kokkonen kuvailee.

Hän pääsi myös Miss Suomi kisoissa 13 parhaan joukkoon, mutta ei yltänyt finaaliin.

– Päihitin kuitenkin Miss Globe Finland -kisassa Miss Suomi -finalisteja sekä Miss Bikinin ja Miss Helsingin, Kokkonen sanoo tyytyväisenä.

Kansainvälistä kisaa hän arvostaa, koska sillä on pitkät perinteet ja hyvä maine. Kilpailun on voittanut vuonna 1947 näyttelijälegenda Marilyn Monroe, silloin nimeltään Norma Jeane Mortenson.ja vuonna 1991 suomalainen Minna Kuukka.

Kokkonen nautti kisassa myös upeasta, valkoisesta iltapuvustaan, jonka hänelle teki finaalia varten hämeenlinnalainen Relevations-liike.

– Se sai paljon aplodeja. Voisin mennä siinä puvussa vaikka naimisiin!

Julkisuuskuvaa on varjeltava

Syntyjään Kati Kokkonen on helsinkiläinen, mutta hän on asunut Hämeenlinnassa 17 vuotta.

Hän asuu vanhempiensa luona Tarvasmäessä. Perheeseen kuuluu myös kaksi pikkuveljeä. Kokkonen kertoo olevan sinkku.

Hän treenaa joka päivä kahta hevosta ja harrastaa kouluratsastusta sekä käy ahkerasti kuntosalilla. Pianoa hän soittaa nykyään omaksi ilokseen.

Missiytensä hän kokee kuitenkin elämänsä taitekohdaksi. Meneillään on siis etsikkoaika mitä hän haluaa tehdä tulevaisuudessa.

– En halua antaa itsestäni huonoa julkisuuskuvaa olemalla heti Seiskan etusivulla ja pistämällä jutut kiertämään. Ei voitto kuitenkaan ole noussut hattuun, Kokkonen toteaa.

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic