Kanta-Häme Janakkala

Katsastusliike mielii Harvialantien varrelle – Kaavamuutosaloite palautettiin vielä valmisteluun

Grafiikka: Soile Toivonen

Janakkalassa harkitaan asemakaavamuutosta, joka mahdollistaisi rivitalotontin muuttamisen liiketontiksi Turengissa. Asia oli esillä teknisessä lautakunnassa tiistaina, mutta se ei tehnyt päätöstä kaavoituksen aloittamisesta, vaan palautti asian valmisteltavaksi.

Kyseessä on Kiinteistökuvio oy:n aloite. Sen hallituksen puheenjohtaja Urpo Heinonen kertoo Hämeen Sanomille, että Kiinteistökuvio haluaisi rakennuttaa uudet tilat Kaus-Kantolan Autokatsastus oy:n Turengin toimipisteelle. Heinonen on myös Kaus-Kantolan Autokatsastuksen hallituksen jäsen.

– Olemme kahdeksan vuoden ajan toimineet vuokratiloissa Turengissa Alangon teollisuusalueella, mutta haluaisimme Harvialantien varteen lähemmäksi keskustaa ja palveluja, Heinonen sanoo.

Tavoitteena ostaa tontti

Yrityksen tavoitteena on ostaa tontti kunnalta sen jälkeen, kun kaavamuutos on tehty.

Kyseinen kiinteistö on rakentamaton ja se on kaavoitettu rivitalolle. Yli kymmenen vuotta vanhassa kaavassa on lisäksi maininta, että rivitaloon voisi sijoittaa palveluasumista. Tällaista kysyntää tontille ei kuitenkaan ole ollut.

Kyseinen rakentamaton kiinteistö sijaitsee autonpesuliikettä ja Tokmannia vastapäätä. Etelän suunnassa seuraavassa korttelissa sijaitsee terveyskeskus. Kiinteistökuvion tarkoituksena on rakentaa liiketilan yhteyteen myös vuokratilaa ja varastotilaa. Lisäksi viereiselle kiinteistölle rakennettaisiin mahdollisesti kylmä varasto. Honkakodille menevä tie aiotaan siirtää uuteen paikkaan.

Kortteliin jäisi vielä tilaa

Kunnan maankäyttöpäällikkö Piia Tuokko sanoo, että kortteliin jäisi kaavamuutoksen jälkeenkin edelleen tilaa myös palveluasumiselle, ja sitä varten voidaan tehdä tarvittaessa uusi kaavamuutos. HäSa

 

Jutun alkua on korjattu kello 17.  Asemakaavamuutosta ei pantu vielä vireille.

Päivän lehti

11.7.2020