Kanta-Häme

Katselmus kameraseuran kauden satoon – Jokaiselle jotakin -näyttely on pääkirjaston viimeinen ennen sen muuttoa

Hämeenlinnan kameraseura osallistuu omalla näyttelyllään Hämeenlinnan seudun taideyhdistyksen 70-vuotisjuhlavuoden viettoon.

Näyttely on esillä Hämeenlinnan pääkirjaston yläaulassa elokuun loppuun asti.

– Sen jälkeen kirjasto menee kiinni remontin takia, eli meidän näyttelymme on yläaulassa viimeinen ennen sitä, kertoo kameraseuran puheenjohtaja Tomi Jokela.

Hämeenlinnan kameraseura on Taideyhdistyksen jäsen, ja siksi valokuvaajat halusivat osallistua omalta osaltaan juhlavuoden viettoon.

– Tämä on tänä vuonna päänäyttelymme. Joinakin vuosina näyttelyitä on ollut useita, esimerkiksi viime vuonna kaksi, Jokela kertoo.

Kameraseura suosii näyttelypaikkoina tiloja, joihin tulijoilta ei vaadita pääsymaksua. Tällöin mahdollisimman moni näkee kuvat.

– Kirjastossa meillä on ollut näyttelyitä usein. Siellä käy paljon ihmisiä ja se on siksikin hyvä paikka näyttelyille.

Tämänkertaisen näyttelyn nimi on Jokaiselle jotakin.

Tomi Jokela kertoo, että ajatuksena on ollut saada esille laaja katselmus siitä, mitä kaikkea kameraseuran jäsenet tällä hetkellä kuvaavat.

Kaikki halukkaat saivat tarjota kuviaan näyttelyyn, ja tarjokkaita tuli yhteensä 250 kappaletta 13:lta kuvaajalta.

Jokelan mukaan kameraseurassa on noin 25 aktiivista jäsentä, tosin seuran Facebook-ryhmässä jäseniä on enemmän. Kaikki eivät kuitenkaan halua tarjota kuviaan näyttelyyn.

Näyttelyn työt valitsi kolmihenkinen työryhmä, johon kuuluivat Johanna Lyömilä, Anita Lehtonen ja Hannu Lehtonen.

Näyttelyssä ja sen esitteessä on yhteensä 54 kuvaa. Esillä on kuvia juhlahetkistä kuten häistä ja lakkiaisista, luontokuvia, maisemia, eläimiä ja lintuperspektiivistä kuvattuja näkymiä.

Hämeenlinnan kameraseuran jäsenet kokoontuvat kesäkuukausia lukuun ottamatta vähintään kerran kuussa. Lisäksi seura järjestää kursseja, työpajoja, kuvaus- ja näyttelyretkiä, näyttelyitä ja koulutusta. HÄSA

Jokaiselle jotakin. Hämeenlinnan kameraseuran valokuvanäyttely Hämeenlinnan pääkirjaston yläaulassa (Lukiokatu 2, Hämeenlinna). Näyttely on esillä elokuun loppuun asti.