Kanta-Häme

Katso kuvat - Hevosvoimien huumaa

Amerikan autoja esittelevä Linna Cruising on aikaisempina vuosina tainnut lunastaa paikkansa Hämeenlinnan tapahtumakartalla. Paasikiven kadulla autoja odoteltiin jo heti viiden jälkeen.

Moniaistillinen kokemus

Viideltä Satulinnasta liikkeelle lähteneen letkan haistoi ja kuuli kaukaa. Jylisevät moottorit ja pakokaasun katku kuuluivat asiaan.

Kun letkaan tuli tauko ja tienpätkä hiljeni, päitä kurkotteli jo Verkatehtaalle päin, joko seuraavat auto jo näkyisi.

Amerikanraudat kiinnostivat ihmisiä ikään ja tyyliin katsomatta. Yksi varmasti innokkaimmista katsojista oli Roope Romppainen, jolla oli alla oma nelipyöräinen, vaunut. Kolmevuotias jaksoi vilkuttaa ohiajaville kruisailijoille aina vaan uudelleen.

Sää suosi sittenkin

Timo Myllyniemi oli kavereineen seuraamassa ajoa Paasikiventien kupeessa. Herraporukalla oli mukana omat tuolit ja eväät.

– Tämä on meille monivuotinen perinne, Myllyniemi sanoo.

Hän kertoo, että iltapäivällä sään vuoksi vielä mietittiin, tuleeko tapahtuman seuraamisesta tänä vuonna mitään. Sade kuitenkin lakkasi juuri sopivasti, eikä Myllyniemen ja kumppaneiden perinne rikkoutunut.

Laura Majaniemi harmittelee myös alkupäivän säätä. Vaikka kruisailemaan päästiin kuiville teille, saattoi sade vaikuttaa osallistujien määrään.

– Toivoimme pientä kasvua viime vuodesta, mutta nyt ainakin kaikki halukkaat mahtuivat paikalle.

Järjestäjien arvion mukaan tapahtumassa oli tuhatkunta autoa ja noin sata moottoripyörää.

Ajoetiketti piti

Keskustan etapilla matkustajat pysyivät ajoneuvojen sisällä vilkutuksia ja yksiä likaisia tennissukkia lukuun ottamatta.

Majaniemi kertoo, että tänä vuonna turvallisuusasioihin kiinnitettiin aikaisempia vuosia tarkemmin huomiota. Häiriöitä ei ollut kantautunut järjestäjien korviin autoletkan palattua Satulinnalle.

– Ajoetiketistä puhuttiin jo tapahtuman esitteissä ja vielä letkan lähdössä.

Linna Cruising tekee poliisin kanssa aktiivisesti yhteistyötä.

– Tapahtumaa järjestettäessä on käyty neuvotteluja liikenne- ja lupa-asioista, Majaniemi sanoo.

Linna Cruising huipentui eilen Satulinnassa Eläkeläisten keikkaan. Iltaohjelmaan osallistumista oli tehty viime vuoteen verrattuna asiakasystävällisemmäksi. Satulinnasta keskustaan oli järjestetty maksullinen bussikuljetus.

Linna Cruisingin kokoaminen on koko vuoden projekti.

Pakokaasun annetaan kuukauden ajan hälvetä, mutta sen jälkeen aikoo vapaaehtoistiimi alkaa jo seuraavan vuoden tapahtuman suunnitteluun.(HäSa)

Päivän lehti

30.5.2020