Kanta-Häme

Katso kuvat - Hieno puku kruunasi juhlat

Jämäkkä kättely silmiin katsoen, tervehdys ja kuohujuoma mukaan tarjottimelta. Lasista saa maistaa, mutta kaikkea ei sovi höriä ennen varsinaista maljojen nostoa.

Tällaisen pikakurssin oli Iittalan yhtenäiskoulun opettaja Kalle Manninen pitänyt luokalleen ennen kaupunginjohtajien juhlavastaanotolle lähtöä Verkatehtaalle. Ja hyvin meni.

– Oppilaat yleensä yllättävät ja jopa ylittävät odotukset tällaisissa hieman jännittävissä tilaisuuksissa, Manninen kehui kaikkien 17 oppilaansa selvittyä kättelystä kunnialla.

Hämeenlinnan kaupungin kuudesluokkalaiset kokoontuivat jo 13. kertaa järjestetylle kaupunginjohtajien juhlavastaanotolle torstaina.

Ahvenistolla koulua käyvä Jussi Soittila kertoi odottaneensa juhlaa mielenkiinnolla. Näyttävästi sinivalkoisiin pukeutunut Soittila kertoi valinneensa vaatteensa itse, äidin hienoisella opastuksella.

– Takki on veljen vanha ja jo toista kertaa näissä juhlissa, Soittila kertoi.

Jos oli Soittila laittautunut merkkitapahtumaan komeaksi, monen tytön juhlapuku suorastaan häikäisi. Luolajan koululaiset Tilda Kylväjä ja Anni Lahdenperä kertoivat odottaneensa vastaanottoa innolla.

– Tosi kivaa, sillä usein ei pääse laittautumaan kunnolla, tytöt totesivat.

Puheiden, musiikkiesitysten ja ruokailun lisäksi tytöt olisivat kaivanneet ohjelmaan vielä tanssia.

– Se kyllä voisi mennä vähän seinillä seisoskeluksi. Tai sitten tyttöjen pitäisi hakea, Kylväjä epäili. (HäSa)