Kanta-Häme

Katso kuvat: Nämä asiat ilahduttivat Hämeen Sanomien lukijoita kesällä

Pyysimme lukijoiltamme valokuvia kuluneelta kesältä. Kysyimme, millaisista asioista lukijamme ovat iloinneet raskaan koronakevään jälkeen.
Loppilainen Lyra Baarman on saanut iloita kuluneena kesänä lapsistaan ja ilmeisesti myös kaunistaa maalaismaisemasta. Kuva: Lyra Baarman
Loppilainen Lyra Baarman on saanut iloita kuluneena kesänä lapsistaan ja kaunista maalaismaisemasta. Kuvassa 3-vuotias Lilja.Kuva: Lyra Baarman

Hämeen Sanomien toimitukseen tuli mukava määrä kesäisiä kuvia pienellä tarinalla höystettyinä.

Toimituksen arvovaltainen raati valitsi kuvista kolme otosta, jotka palkitaan Bio Rex Hämeenlinnan elokuvalipuilla. Palkitut ovat Lyra Baarman, Antero Pullinen ja Rauni Saarinen.

Loppilainen Lyra Baarman kertoo iloinneensa tänä kesänä erityisesti lapsistaan ja lämpimistä kesäpäivistä, jotka ovat mahdollistaneet ulkoleikit lasten kanssa. Baarman ikuisti tyttärensä Liljan kävelemässä kahden erivärisen viljapellon rajalla. Kuva on otettu Lopella heinäkuun loppupuolella.

Sydämenmuotoinen peruna nousi Hauhon Mustilasta Rauni saarisen lapioon elokuun ensimmäisellä viikolla. Kuva: Rauni Saarinen
Sydämenmuotoinen peruna nousi Hauhon Mustilasta Rauni saarisen lapioon elokuun ensimmäisellä viikolla. Kuva: Rauni Saarinen

Hauholainen Rauni Saarinen puolestaan ilahtui, kun perunapellolta ensimmäisellä lapionnostolla mullan alta pyörähti esiin sydämenmuotoinen peruna.

– Piti oikein huokaista ihastuksesta. Salaa sen sitten keitin ja laitoin päällimmäiseksi kattilaan, eikä sitä hennottu syödä, Saarinen kirjoittaa.

Seuravana päivänä hän päätti ilahduttaa miestään.

– Pujautin sen isännälle seuraavana päivänä eväspurkkiin. Taisi maanantailounas olla tavallista maukkaampi.

Antero Pullinen ikuisti fasaanikukon kajauttamassa kiven päältä.

Myös janakkalalaista Antero Pullista on ilahduttanut Suomen kaunis luonto. Hän ikuisti kannen kuvan, jossa fasaanikukko kajauttaa kiven päältä.

– Olen saanut seurata kesän aikana fasaaniperheen elämää kotikulmillani, ja siitä hienona muistona tämä fasaanikukon kiekaisu.

Wille Ruotsalaisen pihalta löytyi tällainen pörisijä. Kuva: Wille Ruotsalainen
Wille Ruotsalaisen pihalta löytyi tällainen pörisijä. Kuva: Wille Ruotsalainen

Hämeenlinnalaisen Wille Ruotsalainen on siivonnut varastojaan. Mistä lie varaston perukoilta, niittyleinikkien sekaan, lensi vähän harvinaisempi pörisijä.

-Tämä kuva on otettu Renkajärvellä, jossa elokuinen tyyni ilta oli erityisen kaunis ja rauhoittava, kun koirineni nautin hetkestä, Terhi Thuneberg kertoo. Kuva: Terhi Thuneberg
-Tämä kuva on otettu Renkajärvellä, jossa elokuinen tyyni ilta oli erityisen kaunis ja rauhoittava, kun koirineni nautin hetkestä, Terhi Thuneberg kertoo. Kuva: Terhi Thuneberg

Terhi Thuneberg on ulkoillut ja liikkunut luonnossa koronakesän aikana entistä enemmän. Hän ikuisti kuvaansa koiransa veneilemässä tyynellä Renkajärvellä.

Vaari Erkki Yrjölä rakensi kesällä leikkimökkiä yhdessä lapsenlapsensa Peten kanssa. Poika on ahkera rakennusmies.

– Kuvassa on kuvainnollisesti elämänjana. Toisessa päässä tulevaisuus ja vanha-Erkki lipumassa toiseen päähän, Yrjölä kirjoittaa.

Hattulalainen Erkki-vaari ja pikku-Pete rakensivat kesällä yhdessä leikkimökkiä. Kuva: Sari Yrjölä.

Kirsi Valto kertoo poikenneensa tänä kesänä hauskalla, pienellä kirppiksellä eli Hyvikkälän kauppamuseolla Janakkalassa. Hänen mielestään paikka on tutustumisenarvoinen.

Kirsi Valto vieraili kesällä Hyvikkälän kauppamuseolla, joka on hänen mielestään virailunarvoinen kohde.

– Menetimme oman koiramme viime keväänä. Tuttavamme pyysi meitä kummeiksi pienelle yorkki-tytölle, Sallille. Salli käy meillä emäntänsä kanssa tai yksin antamassa koiraterapiaa, kirjoitti Mai-Liisa Tattari.

 

Yorkshirenterrieri Salli tarjoaa karvaista koiraterapiaansa hämeenlinnalaiselle Mai-Liisa Tattarille. Kuva: Mai-Liisa Tattari

– Korona herkisti mieleni luontofiiliksille. Aina olen rakastanut taivaan pilviä ja auringonlaskuja. Luonto tarjoaa joka hetki uutta koettavaa, kertoo janakkalalainen Elisa Göös.

Pilvi seilasi pitkään eri muodoissaan järven yllä. Pilven muodonmuutosta oli Göösin mukaan ilo katsella. Pilvi oli vaikuttava kaikessa kauneudessaan ja aluksi pelottavuudessaankin.
– Mieleeni jäi riemullinen ja ainutkertainen tunne pilvestä, jollaista en ole koskaan aikaisemmin Haapajärvellä nähnyt.


Pilvikuvan otti Elisa Göös toukokuussa  Janakkalan Haapajärvellä.

Turenkilainen Harri Niemi on ahkeroinut metsässä. Saaliina hänellä runsaasti keltavahveroita, mustatorvisieniä, lampaankääpiä ja mustikoita.

– Hyvä marjasato piristää aina, samoin sateella nousevat sienet täyttävät mukavasti vatsaa. Kuva on otettu elokuun alussa. Kuva: Harri Niemi

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic