Kanta-Häme

Katso kuvat! Palanderin talon talvirieha veti väkeä keskikaupungille

 

– Onkos tämä nyt se Kalle Palanderin syntymätalo? vitsaili Roni Ikonen lauantaina osallistuessaan perheineen kotimuseo Palanderin talon ympäristössä järjestettyyn talviriehaan.
 
– Tätä mäkeä pitkinhän se Kalle pienenä laski ja harjoitteli, vastasi Linnankadun loppupäähän tehtyä pulkkamäkeä ylös kavunnut Terhi Räsänen puolisolleen viitaten nyt jo uransa lopettaneeseen alppihiihtäjään.
 
Ilmaistapahtumaa arvostettiin
 
Talviriehassa kauniista kevättalven päivästä nautti monia muitakin lapsiperheitä.
 
– Säätä ei voi ainakaan moittia. Olemme yleensä innokkaita käymään tapahtumissa, kun joku kerran viitsii jotain järjestää. Asumme Iittalassa, jossa mäkiä riittää, joten sinänsä oli hassua tulla tänne kaupunkiin laskemaan mäkeä, mutta onhan se vaihtelua, kertoi perheineen paikalle saapunut Sarita Virtanen.
 
Tätä ennen perheen pienimmät, nelivuotias Salama ja puolitoistavuotias Hertta, olivat osallistuneet Hippo-hiihtoihin Ahveniston moottoriradalla.
 
– Hiihto meni tosi hyvin. Hiihdin nopeammin kuin Hertta. Tämä mäki on tosi nopea, Salama-neiti mietti ja vaati äitiään kanssaan laskemaan keltaisella pulkalla.
 
Roni Ikosella ja Terhi Räsäsellä oli mäestä vähän toisenkinlaisia kokemuksia.
 
– Aika möykkyinen mäki. Mutta ihan hyvä pikkulasten kannalta, ettei mäki ole ylettömän jyrkkä. Tällaiset tapahtumat ovat tervetulleita lapsiperheille, ettei aina tarvitse lähteä autolla etsimään jotain tekemistä. On kiva osallistua, kun joku järjestää eikä maksa mitään. 
 
Jatko turvattu
 
Kymmenvuotiaat Janina Gunnar ja Mira Kivelö olivat mäenlaskun jälkeen käyneet aarteenmetsästyksessä Palanderin talon sisäpihalla.
 
– Saimme kartan, jonka mukaan piti kiertää ja etsiä piilotettuja kirjaimia. Niistä muodostui sana kevät. Palkintona oli muumitikkari ja tällaisia kivoja postikortteja, tytöt näyttivät.
 
Pihalla pääsi myös ratsastamaan keppihevosilla ja nauttimaan herkuista.
 
Vohvelinpaistoon valjastettu museonjohtaja Tuulia Tuomi uskoi aurinkoisen sään houkuttelevan yhtä paljon väkeä kuin viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestettyyn tapahtumaankin, jossa vieraili 350 kävijää.
 
– Hyvältä näyttää. Varmasti järjestämme tämän uudestaan. Mukavaa, että saimme tällä kerralla laajennettua pulkkamäkeä Linnankatua alas aina puistoon saakka. (HäSa)