fbpx
Kanta-Häme

Katso kuvat: Pulkkamäki kesti aurinkoisen sään

Vaikka kevät on jo sulattanut monet muut pulkkamäet, löytyi Palanderin talon pihapiiristä laskupaikka halukkaille lauantain talviriehassa.

Lunta oli tuotu paikalle kaupungin luistelukentiltä ja jäähallilta, ja sitä riitti pitkäksi pulkkamäeksi Linnankadulla. Jonoa oli paikalla koko ajan, mutta se eteni ripeää tahtia.

Sarita Virtanen oli saapunut Iittalasta mäenlaskuun 7- ja 4-vuotiaiden lastensa Salaman ja Hertan kanssa. Perheen isä ja pikkusisko olivat jo lepäilemässä, kun mäessä oli oltu jo tunnin ajan.

– Eilen piti mennä Iittalassa laskemaan mäkeä, mutta sieltä olivat lumet jo ehtineet sulaa. Täällä onneksi on aina perinteisesti päässyt mäkeen, Virtanen kertoi.

Lasten suosikki oli Stiga-kelkka, jota kumpikin pääsi vuorollaan ohjaamaan.

Pulkkamäen lisäksi paikalla ihastuttivat alpakat.

2,5-vuotias Rasmus Munuaka tutustui niihin mummonsa Mervi Lehtisen kanssa.

– Mäki oli sen verran jyrkkä, ettei näin pientä oikein voinut viedä sinne, mutta nämä alpakat kyllä kiinnostavat Rasmusta myös, kertoo Lehtinen.

Myös vuoden ja neljän kuukauden ikäinen Eelis Apponen ihaili alpakoita äitinsä Elina Apposen kanssa.

Hattulasta saapuneet Ylitalon alpakat olivat Palanderin talolla ensimmäistä kertaa.

– Alpakat ovat uteliaita eläimiä, ja nämä nauttivat siitä, että niitä silitellään ja halaillaan, kertoi alpakoiden kanssa paikalla ollut Pirkko Kivikari.

Janette ja Fuchsie -alpakat toimivat molemmat myös terapia-alpakoina.

Talviriehan lisäksi Palanderin talossa avattiin samalla kertaa kevät. Talon perinteinen pääsiäisnäyttely laajeni tänä vuonna koko kevään kattavaksi kausinäyttelyksi, jossa tutustutaan kesän odotukseen sadan vuoden takaisessa porvariskodissa. HÄSA

Menot