Kanta-Häme

Katso kuvat - Tiiriön Prisman tulipalo rajoittui kattorakenteisiin

Hämeenlinnan Tiiriön Prismassa syttyi torstaina puolenpäivän aikaan tulipalo, joka saatiin kuitenkin nopeasti hallintaan. Tavaratalo evakuoitiin, mutta palossa ei loukkaantunut kukaan ja suurpalolta vältyttiin.
 
Pelastuslaitos sai tiedon palosta torstaina noin kello 11.30. Sankka, tumma savupilvi näkyi Hämeenlinnan toiselle laidalle asti.
 
Palava huopakatto sylkee mustaa savua
 
Tavaratalon ravintolan kohdalla tehtiin aamupäivällä sprinklerilaitteiston vuosihuoltoa. Tässä yhteydessä käytettiin polttomoottorilla toimivaa varavoimakonetta, jonka pakoputki on johdettu katolla olevaan suojalaatikkoon.
 
Jostain syystä laatikossa syttyi palo, joka levisi myös kattorakenteisiin, mutta ei sisälle tavarataloon.
 
– Tuli kyti hyvän aikaa ennen näkyviä liekkejä. Palaneen huopakaton savu oli mustaa ja paksua, mutta se saatiin nopeasti taltutettua vesitykin avulla, kertoo päivystävä palomestari Juhani Sudenmaa Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta.
 
Sammutustöissä oli toistakymmentä yksikköä sekä ensihoidon henkilökuntaa. Rakennuksessa oli palon syttyessä noin 200 asiakasta sekä yhteensä noin 80 työntekijää.
 
Poliisi ja pelastustyöntekijät tyhjensivät tavaratalon ja ohjasivat sekä asiakkaat että työtekijät pihamaan parkkipaikalle.
 
Evakuointi onnistui hyvin
 
Tilanne oli hallinnassa poliisin saapuessa palopaikalle. Tavaratalo oli palohälytyksen tultua tyhjennetty arviolta kymmenessä minuutissa.
 
– Täytyy ihailla, miten rauhallisesti ihmiset poistuivat tavaratalosta. Evakuointi sujui erittäin hyvin, kertoi kenttäjohtajana toiminut ylikonstaapeli Olli Salomaa Kanta-Hämeen poliisilaitokselta.
 
Tulipalo tavaratalossa on Salomaan mukaan aina lähtökohtaisesti vaarallinen, koska samassa tilassa sisätiloissa voi olla samanaikaisesti useita satoja ihmisiä.
 
Prisman työntekijät ovat harjoitelleet suuronnettomuustilanteiden varalle, mikä auttoi evakuoinnin onnistumisessa. Työntekijöillä on sovitut poistumistiet, joiden kautta he ohjaavat asiakkaat ulos.¨
 
Taloudellisia tappioita ei vielä selvitetty
 
Hämeenmaan marketkaupan toimialajohtaja Timo Kyllönen kertoi palovahinkojen rajoittuneen Prismassa noin kymmenen neliön alueelle.
 
– Palojäljet eivät näy myymälän puolella, mutta aineellisilta vahingoilta emme tietenkään voi välttyä.
Kyllönen ei vielä torstaina osannut arvioida, millaisia taloudellisia vahinkoja palosta tavaratalolle koituu.
 
Tavaratalon ovet avattiin iltapäivällä kolmen jälkeen terveystarkastajan tarkistettua tuotteiden olevan myyntikunnossa. Kyllönen arveli, että myös ravintolaosasto avataan viimeistään perjantaiaamuna. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic