Kanta-Häme

Katso kuvat! Viimein ilmassa

Tuulet suosivat kouvolalaista Timo Toivosta ja ennätyksen metsästäjä pääsi ilmaan eilen iltakahdeksan jälkeen. Laskuvarjohypyn Suomen ennätystä lähdettiin eilen tavoittelemaan Hattulasta, joka valittiin paikaksi suotuisten sääolosuhteiden vuoksi.

Tavoitteena oli nousta kymmenen kilometrin korkeuteen, mikä on kuumailmapallollekin Suomen korkeusennätys.

Hyppääjä kertoo, että suorituksen kriittisin vaihe on pallon irtoaminen maasta.

– Sen jälkeen ollaan jo voiton puolella, Toivonen sanoo.

Suoritusta valmisteltiin useita tunteja ennen kuin nousua päästiin edes yrittämään. Valmisteltavana oli pallon lisäksi miehistö.

Toivosen lisäksi korkeuksiin lähtivät kapteeni Olli Luoma ja varakapteeni Pasi Pirttikoski.

Untuva-asuihin pukeutuneet miehet odottivat pallon täyttymistä ilmastoidussa autossa.

Lämpömittari näytti Inkalan pellolla yli kolmeakymmentä. Hiki ei saanut tulla, sillä ylhäällä odotti ainakin viidenkymmenen asteen pakkanen.

Toivonen sanoo, että hyppääjälle valmistautuminen on ennen muuta keskittymistä. Hyppyä enemmän hän sanoo jännittävänsä sitä, nouseeko pallo maasta vai joudutaanko taas pettymään.

Matka taivaalle ei ole ollut ryhmälle helppo. Nousua yritettiin toukokuussa Lahdessa. Silloin tuuli oli liian navakka, ja pallon kapteeni pani yrityksen jäihin turvallisuussyistä.

Nousua seuraamaan oli avustajajoukon lisäksi tullut alan harrastajia. Melkein heti korin irrottua maasta porukka alkoi liueta paikalta. Autoletka lähti seuraamaan palloa Toijalan suuntaan. Loppuhuipennus oli vielä näkemättä.

Kuumailmapallo nousi vain hiukan yli 4000 metrin korkeuteen. Ennätyshyppy jäi Timo Toivoselle vain haaveeksi. Hänen hyppynsä päättyi Iittalan lähelle entiseen Kalvolaan Hämeenlinnassa. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic