Kanta-Häme

Katso kuvat: Wanhoillakin on välillä tyyli vapaa

Vielä runsaat kolme viikkoa sitten Alissia DeGrandi oli kotonaan Kaakkois-Australiassa.

Torstai-iltana hän oli kuitenkin noin 280 ikäisensä joukossa Elenia-areenassa pukeutuneena parhaimpiinsa. Kaurialan lukioon vaihto-oppilaaksi saapunut DeGrandi oli saanut lainaksi puvun isäntäperheensä sukulaiselta.

Aikaa 11 tanssin opiskeluun oli runsaat pari viikkoa. Kiirettä on siis pitänyt, mutta DeGrandilla on ollut hauskaa.

– Tämä on ollut loistava tapa saada ystäviä. Suomalaisten pitäisi olla todella ujoja, mutta kaikki tanssiparini ovat olleet todella puheliaita, DeGrandi toteaa ennen tanssin alkua.

Kiirettä pitää nytkin, sillä juontaja Tiina Kivinen kuuluttaa Kaurialan ja Lyseon lukioiden tanssijat aloitusasetelmiin.

Pian Poloneesi soi, ja vanhat marssivat uutuuttaan yhä huokuvan Elenia-areenan kentälle. Katsomoista saa tyhjiä paikkoja hakea.

Silinteri ja aurinkolasit

17- ja 18-vuotiaat lukion toisen vuosikurssin opiskelijat näyttävät, luonnollisesti, ikäisiään vanhemmilta.

Pastellisävyisiin pukuihin sonnustautuneiden naisten korut kimaltelivat areenan led-valojen alla. Piikkikorkoja ei saanut jaloissa olla, kuten ei saanut entisessä tanssiareenassa Hämeenkaaressakaan.

Miehillä tyyli kunnioitti perinteitä, ja frakkien seasta löytyi jokunen shaketti ja smokkikin. Ennen tanssin alkua Peik von Konow kulki tyylikäs silinterihattu kädessään, mutta tanssin ajaksi oli isoisän vanha päähine jätettävä odottamaan.

Kymmenen perinteistä tanssia säesti Sibelius-opiston tanssiorkesteri. Tango taipui ja areenan joustolattia kumisi, kun jenkan aikana jalat polkivat lattiaa.

Vauhdikkaan salty dog rag -numeron ajaksi lyseolaiset herrasmiehet kaivoivat povitaskuistaan aurinkolasit, jotka palautuivat silmille vielä lukiolaisten oman vapaaohjelman ajaksi.

Ainutlaatuinen kokemus

Vajaan tunnin kestäneen tanssiohjelman jälkeen jännitys laukesi. Miehiä odotti kuitenkin toinen tanssivuoro, sillä naisia oli tälläkin kertaa kaksinkertainen määrä.

Yhdessäkin tanssikerrassa riitti vaihto-opiskelija DeGrandille muisteltavaa.

– Tanssit olivat kokemus, joka tulee vastaan kerran elämässä. Olen onnellinen, että sain olla olla osa tätä, DeGrandi tiivisti. (HäSa)