Kanta-Häme

Katso lista: Kanta-Hämeen 100 suurituloisinta

Kanta-Hämeen ainoa ansiotulomiljonääri on apteekkari, farmasian tohtori Jari Kiviranta. Hänen verotettava ansiotulonsa oli 1, 04 miljoonaa euroa. Toisena listalla on Huhtamäki Oy:n johtaja Olli Pertti Koponen lähes 650 000 eurolla. 616 000 euron ansiotienisteillä listan kolmanneksi pääsi Vitabalansin Jorma Anssi Taipale. Ansiotulolistalla neljäntenä on Petri Johannes Smedberg 515 000 eurolla ja viidentenä Jyrki Antero Salminen 489 000 eurolla.

 

Apteekkarien kohdalla verotiedoissa näkyvä summa muodostuu apteekkarin työtulo-osuudesta ja apteekkiyrityksen tuloksesta. Apteekkari ja apteekki siis verotetaan yhdessä, koska apteekkari on yksityinen liikkeenharjoittaja.

Maakunnan verokuningatar on Uudenmaan Tukituvan entinen omistaja ja toimitusjohtaja Marjo Oksanen, joka myi yrityksenä viime vuonna Esperi-konsernille. Oksasella oli pääomatuloja reilut kolme miljoonaa euroa. 

Toisena pääomatulojen listalla on Fazer-yhtiöiden perustajan jälkeläinen ja Hauhon Hahkialan kartanon omistaja Karl Johan Fazer 2,8 miljoonalla eurolla. Fazer kasvatti pääomatuloja edelliseen verotusvuoteen verrattuna 1,5 miljoonalla eurolla. 

Kolmantena pääomatuloverolistalla on Hausjärvellä asuva sijoittaja Ilkka Brotherus kahdella miljoonalla eurolla. Brotherus tienasi pääomatuloja 140 000 euroa edellisvuotta enemmän. Nlejäntenä listalla on Esko Matti Nieminen 1,8 miljoonalla eurolla ja viidentenä Kamuxista pari vuotta sitten enemmistön myynyt Juha Kalliokoski 1,67 miljoonalla eurolla.

Kun lasketaan yhteen verotettavat ansio- ja pääomatulot, tulotilaston kärjessä Kanta-Hämeessä on Marjo Oksanen 3,1 miljoonalla eurolla, toisena Karl Johan Fazer 2,9 miljoonalla eurolla, kolmantena sijoittaja Ilkka Brotherus 2,1 miljoonalla eurolla, neljäntenä Esko Matti Nieminen 1,8 miljoonalla ja viidentenä  Juha Kalliokoski 1,75 miljoonalla eurolla.

Katso Kanta-Hämeen 100 suurituloisinta -lista, klikkaa tästä! (Aukeaa uuteen ikkunaan)