Kanta-Häme

Katso video - Presidentti palkitsee Hykin ykkösluokan videosta

Hämeenlinnan yhteiskoulun (HYK) 2A-luokka osallistui viime keväänä valtakunnalliseen Ihan tavallisia asioita -videokampanjaan. Kampanjan tavoitteena oli nostaa esiin asioita, jotka tekevät koulun arjesta mukavan ja iloisen.

– Viime viikolla sain onnittelupostia, että videomme on valittu kampanjan parhaimmistoon eli kymmenen palkittavan videon joukkoon, paljastaa luokanopettaja Maarit Kuikka

Yhdessä tekemisen meininkiä

Kampanja käynnistyi tammikuussa ja päättyi marraskuussa. Kampanjan järjestäjinä toimivat Opinkirjo (aikaisemmin Kerhokeskus) ja Ihan tavallisia asioita -hanke yhteistyössä Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n kanssa. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Vuoden aikana siis sai lähettää 2–5 minuutin kestoisia videoita, joissa löydettiin koulusta, koulun kerhotoiminnasta tai iltapäivätoiminnasta ihan tavallisia asioita.

– Hämeenlinnan yhteiskoulun painotus on yrittäjyys, ja tavoitteena on kasvattaa yritteliäitä oppilaita, joten ehdotin tuolloin 1A-luokalleni oppilaslähtöistä videoprojektia, jossa näkyisi oppilaiden luovuus ja yhdessä tekeminen. Muutenkin painotan opetuksessani toiminnallisuutta ja vuorovaikutustaitoja. Oppilaat innostuivat projektista kovasti, ja saimme yhteistoiminnallisesti hienon videon aikaiseksi, jonka sitten lähetin videokampanjaan, Kuikka kertoo.

Palkinnot jaetaan tammikuussa

Videokampanjan neuvottelukunta ei laittanut parhaimmistoa paremmuusjärjestykseen. Palkintojenjakotilaisuus järjestetään Educa-messujen yhteydessä lauantaina 25. tammikuuta Helsingin messukeskuksessa.

Videot palkitaan tasavallan presidentin allekirjoittamilla kunniakirjoilla, jotka hän luovuttaa tilaisuudessa.

– Tietenkin 2A-luokan oppilaille on iso kunnia päästä kättelemään presidenttiä, Kuikka iloitsee. (HäSa)