fbpx
Kanta-Häme

Katso videot: Vihreiden Mirka Soinikoski täpärästi eduskuntaan

"Keskiviikon tarkastuslaskentaa on vielä odotettava."
Mirka Soinikoski oli hetken melkoisessa pyörityksessä vihreiden vaalivalvojaisissa kahvila Hoffissa, kun läpi pääsy näytti varmalta. Kuva: Pekka Rautiainen
Mirka Soinikoski oli hetken melkoisessa pyörityksessä vihreiden vaalivalvojaisissa kahvila Hoffissa, kun läpi pääsy näytti varmalta. Kuva: Pekka Rautiainen

Tunnelma räjähti Hämeenlinnan vihreiden vaalivalvojaisissa sunnuntain viimeisellä tunnilla, kun ääntenlaskenta näytti, että valtuustoryhmän puheenjohtaja Mirka Soinikoski, 43, olisi pääsemässä 2 310 äänellä eduskuntaan.

Hän kävi tiukkaa kisaa riihimäkeläisen Sari Jokisen kanssa, joka jäi paikasta 30 äänen päähän.

Täysin varma tulos ei vielä ole ennen keskiviikon tarkastuslaskentaa.

– Olen todella ylpeä! Tavoite oli saada Hämeen vaalipiiristä vihreä kansanedustaja läpi. Vihreillä oli täällä kolme ehdokasta, jotka saivat yli 2 00 ääntä. Se yllätti, miten hienosti saimme ääniä.

– Lisäksi meitä Hämeenlinnasta läpi päässeitä kansanedustajia on yhteensä neljä. Paremmin ei olisi voinut mennä, Soinikoski hehkutti heti tuloksen selvittyä.

Häntä kävivät heti tuoreeltaan onnittelemassa myös läpi päässeet demarit Tarja Filatov ja Johannes Koskinen.

 

Soinikoski lupasi ajaa eduskunnassa myös hämeenlinnalaisille tärkeitä asioita, kuten sujuvia junayhteyksiä ja toimivaa sairaalaverkkoa.

– Minulle tärkeitä asioita ovat myös ilmastopolitiikkaa, soten korjaaminen ja lasten oikeudet. Poliitikkona aion mennä faktat edellä, yhteistyössä ja reilulla pelillä.

Hallitusneuvotteluista hän povasi todella vaikeita.

Mirka Soinikoski työskentelee anestesialääkärinä Kanta-Hämeen keskussairaalassa.

Hän lähti politiikkaan vuoden 2012 kuntavaaleissa Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjan innoittamana. HÄSA

Menot