Kanta-Häme

Katso videokooste: HPK:n kultajuhla täytti torin ääriään myöten

Monituhatpäinen väkijoukko kerääntyi vastaanottamaan HPK:n suomenmestarijoukkuetta Hämeenlinnan torille sunnuntai-iltana.

HPK:n kultamitalijoukkue sai arvoisensa vastaanoton sunnuntai-iltana, kun Hämeenlinnan tori täyttyi tuhansista ja taas tuhansista sankarijääkiekkoilijoita ja ”poikaa” eli Kanada-maljaa vastaanottamaan tulleista kannattajista ja kansalaisista.

Kenties oululaisten tänne puhaltama takatalvi räntäsateineen yllätti toriväen pieneksi hetkeksi, mutta lopulta pilvet väistyivät ja aurinkokin otti osaa virallisiin kultajuhliin.

Tosifanit Jenna Rinne, Marko Sundgren ja Mirkka Salonen olivat olleet katsomassa ratkaisevaa finaalipeliä Oulussa, kuten kaksi muutakin peliä.

Poikaa olivat torilla saunottamassa tuhansien muiden joukossa Mirkka Salonen (vas.), Marko Sundgren ja Jenna Rinne. Kuva: Esko Tuovinen
Poikaa olivat torilla saunottamassa tuhansien muiden joukossa Mirkka Salonen (vas.), Marko Sundgren ja Jenna Rinne. Kuva: Esko Tuovinen

 

– Halusimme olla paikan päällä kannustamassa joukkuetta ja todistamassa voittoa. Olimme paikan päällä voittamassa myös 2006 Porissa. Ei tätä (suomenmestaruutta) ole ihan vielä edes käsittänyt, Rinne ja Salonen iloitsivat.

– Tässä on palkinto poikien kovasta työstä kauden aikana. Olemme heistä ylpeitä! Sundgren lisäsi.

Torilla fiilistelemässä oli myös kultamitalin kaulaansa saaneen Erkka Seppälän 12-vuotias pikkusisko Tara Seppälä.

– Hyvältähän tää tuntuu. Koko meidän perhe on jännittänyt kaikkia pelejä. Huudettiin ihan kunnolla, kun voitettiin viimeinen peli. Käytiin nopeasti ravintolassa moikkaamassa Erkkaa, mutta ei sillä ollut paljon sanottava. Siellä se vaan juhli sitä voittoa, Tara Seppälä kertoi.

HPK Kannattajat ry:n puheenjohtajalla Antti Oravalla oli luonnollisesti kultahattu päässään. Kuva: Esko Tuovinen
HPK Kannattajat ry:n puheenjohtajalla Antti Oravalla oli luonnollisesti kultahattu päässään. Kuva: Esko Tuovinen

 

Katso myös video ja kuvakooste: Näin “Poika” nostettiin ilmaan torilla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä

 

Tero Lehto oli tullut torille 11-vuotiaan Miro-poikansa kanssa.

– Vaikka en hirveästi lätkää seuraakaan, on tää niin harvinaista herkkua. Olin juhlimassa torilla myös 2006 ja nyt taas. Taidan olla jo vanhus, jos seuraava kerta tulee – ei millään pahalla, Lehto tokaisi.

Hän oli yllättynyt torin runsaasta väkimäärästä.

– Tämähän kerää enemmän väkeä kuin vappu tai uusivuosi. Onhan tämä todella hienoa Hämeenlinnalle, että näin pieni kaupunki pystyy rakentamaan tällaisen joukkueen.

 

Monituhatpäisestä joukosta kultahattunsa kanssa erottui Antti Orava, HPK Kannattajat ry:n puheenjohtaja.

– Suomenmestaruus on kyllä hieno palkinto sekä itselleni henkilökohtaisesti että koko meidän porukallemme siitä työstä, jota olemme tehneet kannattamisen eteen. Paljon on vuodatettu hikeä ja kyyneleitä ja kulutettu kilometrejä. Lauantainakin oltiin Oulussa, ja nyt alkaa vähän väsy painaa.

Viimeiset kolme vuotta puheenjohtajana ja sitä ennen vuoden hallituksen jäsenenä toiminut Orava aikoo luovuttaa valtikan nyt eteenpäin.

– Huipulla on hyvä lopettaa.

Katso lisää kuvia:  Hämeenlinnan tori vastaanotti reissussa rähjääntyneen Kanada-maljan riemulla

 

 

 

 

Päivän lehti

16.2.2020