fbpx
Kanta-Häme

"Katsotaan kun autot seisovat moottoritiellä asti"

Kolmostieltä Hämeensaarentielle Citymarketin ja huoltoaseman väliin kääntynyt tie poistettiin tällä viikolla käytöstä.  Poistopäätöstä pitkään vastustanut Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistyksen hallituksen jäsen Kaarlo Purhonen pitää tekoa virheenä, jota tullaan vielä katumaan.
 
– Ei ole mitään järkeä ohjata kaikkea moottoritieltä tulevaa liikennettä yhteen ainoaan valoristeykseen, joka ei pysty vetämään niin isoja liikennemääriä. Etenkin Kaivokadulle ja kauppakeskukseen menevä liikenne tulee seisomaan jonoissa, Purhonen ennustaa.
 
Hänen mukaansa viimeistään uuden kauppakeskuksen avautuessa ensi vuoden syksyllä ollaan tilanteessa, jossa autojonot voivat ruuhka-aikana seistä moottoritiellä asti.
 
– Nyt liikennettä ei vielä ole paljoa, mutta mielenkiinnolla odotan, miltä risteyksessä näyttää jo tänä syksynä lomien päättyessä.
 
Virallista valitustietä tiepäätöksestä ei enää ole, sillä valitusaika on mennyt jo aikaa sitten ohi. 
 
Purhosen mukaan todellista mahdollisuutta muutoksenhakuun ei edes annettu.
 
– Päätös valmisteltiin ja tehtiin ely-keskuksessa salassa. Meillä asianosaisilla ei ollut mitään mahdollisuutta valittaa, kun saimme kuulla koko päätöksestä vasta valitusajan päätyttyä, Purhonen puuskahtaa. (HäSa)
 

Menot