Kanta-Häme

Katteelle syntyy yhteisöllinen puutarha

Katteelle tuodaan kuusi eurolavan kokoista kasvatuslaatikkoa, joihin on tarkoitus istuttaa sekä hyöty- että koristekasveja viljelijöiden omien toiveiden mukaan. Tavoite on, että jokaista laatikkoa kohden on muutama siitä huolehtiva ruokakunta.

Varmoja ilmoittautuneita on kolme ja kiinnostuneita saman verran. Mukaan on vielä mahdollista ilmoittautua.

Kaupunkipuutarha on kokonaan Tanssin Tehdas ry:n ylläpitämä projekti. Mukaan lähtevien ihmisten ei tarvitse sijoittaa siihen kuin aikaa ja huolenpitoaan. Tanssin Tehdas hankkii kasvit ja kaikki välineet. Kaupunki avustaa toimintaa.

– Tämä on hyvän mielen projekti, jonka halusimme ehdottomasti toteuttaa. Olemme tehneet tämän eteen paljon työtä. Istutuksen piti alun perin olla jo vappuna, mutta myöhästyimme aikataulusta. Parempi näin, vielä on niin kylmä, sanoo Tanssin Tehdas ry:n Tuula Penttilä.

Tarkoituksena on parantaa ihmisten elämänlaatua ja tuoda hyvää mieltä. Aluetta pyritään elävöittämään yhteisellä puutarhalla. Hankkeen ympärille toivotaan muodostuvan hyvä porukka ja me-henki.

– Juuri tähän kaupunkipuutarha kannattaakin perustaa. Paikka ei nykyisellään houkuttele olemaan, Penttilä toteaa.

Ravintola Topkapi on varannut itselleen tilaa yrttien kasvattamiseen. Samalla se tarjoaa viljelijöille vesipisteen kasvien kasteluun.

Suunnitteilla on puutarhanhoidon lisäksi viettää kesällä yhteisöllisiä iltoja joka toisena perjantaina. Niihin kuka tahansa on tervetullut. Kaikki voivat myös ehdottaa iltoihin tekemistä ja ohjelmaa. Yhden kasvatuslaatikon varannut Pivot-kerho on luvannut opettaa lattaritanssien alkeita.

Perjantai-iltojen ohjelmaan kuuluu myös yhteisötanssi. Siinä tutustutaan tanssin avulla siihen, miten oma keho liikkuu. Valmiita askeleita ei ole, vaan tanssissa on leikillinen lähestymistapa. Valmista osaamista ei odoteta.

Tanssin Tehdas ry:n yhteisötaiteilija Tanja Kunnari odottaa projektin alkamista innolla.

– Kukaan ei voi tietää, mitä tästä tulee, mutta tämä on meille todella tärkeää. Jokaisesta kasvatuslaatikosta tulee kuin oma taideteoksensa. On myös hieno nähdä puutarhan kehitys koko kesän ajan.

Projektin vetäjät ymmärtävät ilkivallan mahdollisuuden, mutta toivovat, ettei kukaan pilaa puutarhan tuomaa iloa. Penttilä muistuttaa, ettei mitään voi tehdä, jos aina pelkää pahinta.

Kaupunkipuutarhalla halutaan tuoda hyvää mieltä, iloa ja yhdessäoloa lähelle kaupungin ihmisiä. HÄSA

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic