Kanta-Häme

Katteen asuintalot valmistuvat puolen vuoden välein

NCC on tarkentanut katteen asuintalojen toteutusaikataulujaan.

Ensimmäinen omistustalo Tulliaukio valmistuu jo tämän vuoden joulukuussa. Sen jälkeen ensi keväänä valmistuu vuokratalo Tullitupa.

Lisäksi NCC käynnistää kolmannen asuinrakennuksen rakentaminen vielä tämän vuoden puolella. Kyseessä on Kaivokadun ja Turuntien kulmauksessa sijaitseva Kuivasilta, jonka pitäisi valmistua syksyllä 2014 yhtä aikaa kauppakeskuksen kanssa.

Kaivokadun ja Turuntien kulmaukseen kaavailtiin jossain vaiheessa hotellia. Suunnitelmat ovat sittemmin muuttuneet.

– Ei siihen hotellia tule. Ensimmäinen kerros on liiketilaa ja rakennuksen länsipäätyyn tulee ravintola, projektipäällikkö Mauri Leskinen sanoo.

Ravintoloitsijaa ei vielä tässä vaiheessa julkisteta, vaikka liikepaikasta onkin jo sovittu.

Viimeisenä NCC toteuttaa etelätontin kaksiosaisen kokonaisuuden. Leskisen mukaan ensin tehdään eteläisemmän Paasiaukion 35 asuntoa ja kaikkein viimeisimpänä Paasikulman 55 asuntoa.

– 90 asuntoa olisi Hämeenlinnassa kerralla liikaa. Toteutus riippuu tietysti markkinoiden kehityksestä, mutta tavoitteena on, että viimeinenkin rakennus olisi valmis vuoden 2015 aikana, Leskinen sanoo.

Isot menivät jo

Katteelle tulee kaikkiaan 225 asuntoa, joista ainakin 61 on vuokra-asuntoja. Vuokrataloa markkinoi sen omistaja Icecapital.

NCC on kaavaillut myös eteläisimmän korttelin asunnoista omistusasuntoja. Sen sijaan Kuivasillan taloon saattaa tulla vuokra-asuntoja.

– Emme ole vielä päättäneet, miten sen markkinointi hoidetaan, kertoo myyntineuvottelija Eeva Vanhatalo.

Omistusasuntojen neliöhinnat asettuivat ensimmäisenä valmistuvassa Tulliaukiossa 3 500– 4 200 neliön haarukkaan.

Senioritalosta on myyty tai varattu kolmasosa. Vanhatalo sanoo, että heti alkajaisiksi kaupaksi menivät ylimpien kerrosten suuret asunnot.

– Tarjolla on enää kaksioita sekä muutama kolmio, Vanhatalo kertoo.

Senioritalon Kotosalla-konsepti on suunnattu yli 55-vuotiaiden itsenäiseen, mutta silti yhteisölliseen asumiseen.

– Kyseessä ei ole mikään palvelutalo, sillä sinne ei ole suunniteltu esimerkiksi ruokapalveluja. Asukkaiden käytössä on yhteinen olohuone, kuntosali sekä arkipäivisin palveluohjaaja, joka voi varata ajan terveyspalveluihin tai vaikkapa teatteriin, Vanhatalo kertoo konseptin sisällöstä. (HäSa)

Päivän lehti

30.3.2020