Kanta-Häme

Katteen vierelle nousee 61 asunnon vuokratalo

 

NCC rakentaa moottoritien katteen kylkeen 61 asunnon vuokratalon. Vuokra-asunnot tulevat Icecapital-pääomasijoitusyhtiön rahaston omistukseen.
 
Vuokratalo rakennetaan yhtä aikaa kuin samankokoinen kerrostalo, jonka 47 asuntoa myydään. NCC on laittanut tämän kerrostalon asunnot jo myyntiin.
 
– Vuokra-asunnot täydentävät tarjontaa ja tekevät mahdolliseksi sen, että talot voidaan rakentaa yhtä aikaa. Alueelle ei voisi rakentaa näin paljon yhtä aikaa omistusasuntoja, NCC Asumisen kiinteistökehitysjohtaja Markus Pitkänen sanoo.
 
Kahden kerrostalon rakentaminen yhtä aikaa on taas taloudellisesti edullista ja teknisesti järkevää.
 
– Käytännössä talojen pysäköintitasoja jo rakennetaan. Runkojen pystyttäminen alkaa keväällä, Pitkänen kertoo.
 
Moottoritien katteen ja kaivokadun väliin rakennetaan kaikkiaan neljä asuinkerrostaloa. NCC ilmoittaa omistusasuntotalon valmistuvan joulukuussa 2013. Kauppakeskus, joka tehdään varsinaisen katteen päälle, valmistuu vuoden 2014 lopulla.
 
– Kaksi muuta kerrostaloa rakennetaan myöhemmin. Jos markkinatilanne on, kolmannen rakentaminen käynnistetään vuonna 2013, Pitkänen sanoo.
 
Icecapital on pääomasijoitusyhtiö, varainhoitoyhtiö ja investointipankki. Yhtiö ostaa vuokratalon perustamalleen Housing Funf III -rahastolleen. Rahaston sijoittajina on 23 suomalaista instituutiota ja sijoitusyhtiötä. Rahastolla on 400 miljoonan euron sijoitusvarat. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic