Kanta-Häme

Katujen katkaisu närästää Sakon naapureita

Salkokadun asukkaat vastustavat Sakon alueen kaavamuutosta Riihimäellä. Muutos avaa Kivimiehenkadulta yhteyden tehtaan alueelle ja katkaisee samalla Salkokadun, Savikonkadun ja Kivimiehenkadun.

Kaavamuutoksen on tarkoitus saada sujuva yhteys Sakon alueen eteläpäähän ja samalla rauhoittaa Hirsimäen asuinalueen läpikulkuliikennettä.

– Me alueen asukkaat vastustamme kaavamuutosta. Teollisuuden sijoittaminen keskelle asuinaluetta ei ole järkevää. Katujärjestelyt lisäävät raskasta rekkaliikennettä Salkokadulta Kivimiehenkadulle, sanoo Salkokadun varrella asuva Juho Haavisto.

Asukkaat keräävät parhaillaan nimilistaa vedotakseen kaupunginhallitukseen. Lisäksi torstai-illaksi on kutsuttu virkamiehiä ja poliitikkoja kirjastolle asukasiltaan keskustelemaan kaavamuutoksesta.

Salkokadun varrella on lähes 20 omakotitaloa, joiden asukkaita uusi tieyhteys tehtaalle häiritsee. Kaavamuutokseen liittyy liikenneselvitys, jossa arvioidaan kaavamuutoksen lisäävän liikennettä Salkokadulla 25 auton verran vuorokaudessa.

Muutosesityksen sisältämä uusi kevyen liikenteen yhteys kaupungin keskustasta Kivimiehenkadun varren suuntaisesti kohti Koivumäentietä ilahduttaa asukkaita, vaikka liikennejärjestelyt muuten halutaan muuttaa.

Tarjolla useita vaihtoehtoja

Hirsimäen ja Salkokadun asukkailla on useampi vaihtoehto kaavamuutokselle. Yksi esitys on, että Riihimäki osoittaisi Sakolle ja laajennushankkeille sopivan teollisuustontin varsinaisilta teollisuusalueilta.

Toisena vaihtoehtona asukkaat ehdottavat, että Sako sijoittaisi toimintojaan tehdasalueellaan lähelle Ilveskatua nykyiselle autojen parkkipaikalle, jolloin kulkuyhteydet alueelle pysyisivät ennallaan.

Myös kaavan nykytila olisi muutosta parempi, sillä se mahdollistaa asuinrakentamisen kaavamuutosalueelle. Rakentaminen ei ole kuitenkaan toteutunut.

Neljäntenä vaihtoehtona asukkaat pitävät liikennejärjestelyjen pitämistä nykyisellään, jolloin raskasta liikennettä varten kunnostettaisiin tehdasalueen Sakon ja Sacotecin keskinäisiä sisäisiä liikenneyhteyksiä. (HäSa)

 

 

 

 

Päivän lehti

1.6.2020