Kanta-Häme

Katumajärven huonokuntoiset laiturit korjataan juhannukseen mennessä

Katumajärven lavan ja Kipinäniemen uimarannat ovat huonossa kunnossa.

Laiturit ovat irronneet rakenteistaan, veden alla on vaarallisia ruostuneita putkia ja osa nauloista törröttää ikävästi.

Hämeen Sanomien lukija Jouni Ahola oli Katumajärvellä kalassa ja huomasi laitureiden olevan huonossa kunnossa.

– Ranta on kovassa käytössä paremmilla keleillä. Laituri on päässyt ikävään kuntoon ja on vaarallinen rannan käyttäjille, Ahola sanoo.

Kipinäniemen laituri on irronnut rakenteistaan ja tuulen mukana ajelehtinut kaislikkoon.

Hämeenlinnan kaupungin ulkoliikuntamestari Jukka Kuvaja kertoo, että ongelma on tiedossa ja laiturit korjataan viimeistään juhannukseen mennessä.

– Laitureihin tulee melkein poikkeuksetta vaurioita keväisin. Liikkuva jää irrottaa ne rakenteistaan. Vaikeuksia aiheuttaa, että kunnossapidon väki on vähentynyt, mutta työtä on vähintään yhtä paljon kuin aikaisemminkin, Kuvaja sanoo.

Katumajärvellä on aiemminkin ollut ongelmia jään murjoessa laitureita. Muutama vuosi sitten Katuman lavan laiturista piti katkaista puolet talven tekemien tuhojen takia.

Kaupunki tarkkailee Hämeenlinnan uimarantojen kuntoa usein. Ulkoliikuntamestari Jukka Kuvaja kävi tällä viikolla tarkistamassa rantojen kunnon terveystarkastaja Päivi Lindenin kanssa.

Kesällä rantojen siivoukseen ja huoltoon tulee kesätyöntekijöiden rantaryhmä. Jos ryhmä huomaa puutteita laitureiden rakenteissa, se välittää tiedon eteenpäin ja ne kunnostetaan.

Keväisin kaupunki tekee yhteistyötä Hämeenlinnan sukeltajat ry:n kanssa. Sukeltajat siivoavat uimarannat puhtaaksi vedenalaisesta romusta.

Kuvaja ei osaa kertoa, ovatko sukeltajat ehtineet käydä jo Katumajärvellä, mutta ainakin Aulangonjärven Kihtersuon rannan ruostuneista uimatikkaista saatiin tieto sukeltajilta.

Vanhat ruosteiset rakenteet kaivetaan ylös vedestä laitureiden kunnostuksen yhteydessä, etteivät ne vaaranna uimareiden turvallisuutta.

Rantojen käyttäjät voivat Kuvajan mukaan ottaa yhteyttä kaupunkirakenteen asiakaspalveluun tai suoraan häneen itseensä, jos he huomaavat ongelmia. HÄSA

Mainos