fbpx
Kanta-Häme

Katupeili heräsi koomasta

Hämeenlinnan seudun taideyhdistys on herättänyt henkiin vuosikymmeniä haudattuna olleen Katupeili-julkaisun. Uusi, järjestyksessään kymmenes kulttuurilehti julkistetaan viikonloppuna yhdistyksen 65-vuotisjuhlassa Hämeenlinnan Raatihuoneessa.

Katupeiliä julkaistiin alun perin 1960–70-luvuilla osana Hämeenlinnan taideviikkoja. Lehdessä käytiin ajoittain kipakkaakin kulttuurikeskustelua ja esiteltiin oman aikakautensa hämeenlinnalaista kulttuurielämää.

Kirjoittajina olivat kaikki keskeiset Taideyhdistyksen hahmot kuten Tauno Marttinen, Taisto Ahtola, Liisa Majapuro ja Martti Qvist.

Uudessa, lähes 50-sivuisessa lehdessä esitellään muun muassa europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen näkemyksiä kulttuurin merkityksestä ja tutustutaan Sibeliuksen sekä Larin-Kyöstin Hämeenlinnaan.

Kirjailija-äiti Malla Parkkinen ja poika Tuomas Kyrö esittelevät kirjallisia perhesuhteita ja tuore teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo kertoo odotuksistaan uutta työmaataan kohtaan.

Kirjoittajina ovat edellisten lisäksi mm. Juhani Niemi, Eero Ojanen, Hilja Mörsäri ja Maija Paavilainen.

Katupeilissä on julkaistu myös kirjailija Olli Jalosen juhlaruno Kieli jossa sana on lause. Hän teki sen suomen kielen 150-vuotisjuhlaan Hämeenlinnassa viime elokuussa.

Hämeenlinnan seudun taideyhdistys on eri taiteenaloja yhdistävä “kulttuurin kattojärjestö”, joka järjestää muun muassa taide- ja kulttuurimatkoja ja tapahtumia sekä toimii jäsenten ja jäsenyhdistysten yhdyssiteenä.

Yhdistyksen jäseniä ovat mm. Hämeenlinnan kameraseura, Hämeenlinnan Mieskuoro, Hämeenlinnan taiteilijaseura, Härkätien kamarimuusikot sekä Kanta-Hämeen kirjailijayhdistys Vana -66. (HäSa)

Menot