Kanta-Häme

Katuruokakiertue rantautuu

Street Food Fiesta tarjoaa maukkaan menovinkin kantahämäläisille loppuviikoksi. Toista kesää Suomea kiertävän katuruokakaravaanin kalenteriin lisättiin tälle vuodelle myös Hämeenlinna.

Tarjolla on neljän päivän ajan keskiviikosta lauantaihin 15.–18.8. myyntikojuja, joissa on myynnissä eri maiden herkkuja niin paikan päällä syötäväksi kuin kotiin vietäväksi.

Kiertueesta vastuussa on Ali Chehboun, jonka yrityksen Gourmet Gardenin toimipaikka on Tampereella.

– Hämeenlinna on keskeisellä paikalla ja tärkeällä alueella. Kaupunkikeskusta siellä on hyvin aktiivinen. Odotamme hyvää tapahtumaa, Chehboun kertoo.

Tämän vuoden erityinen teema on kreikkalainen kylä. Kaikkiaan viisi eri kojua tarjoavat perinteisiä kreikkalaisia ruokia, esimerkiksi gyroksia, moussakaa, lihavartaita.

Paikalla on myös kreikkalainen kahvila, leipomo ja kauppa, joiden valikoimissa on Kreikasta tuttuja tuotteita: oliiveja, mausteita, öljyjä, hunajaa sekä kahvia ja leivonnaisia.

Tarjonta ei rajoitu Kreikkaan. Aasialaisia makuja tarjotaan wokin ja rullattavan jäätelön muodossa, hampurilaisten ystävät saavat sitä texasilaiseen tyyliin.

Lisäksi luvassa on tuorepuristettuja mehuja ja herkkuja hattarasta popcorniin.

Tapahtumassa on mukana myös paikkakuntakohtaisia myyjiä.

– Mottomme on katuruokaa ilman rajoja. Ihmiset voivat syödä erilaisia ruokia, joita eivät saa joka päivä ja joita ei ole helppo löytää joka paikasta.

Hän korostaa sosiaalisuuden merkitystä tapahtumassa.

– Idea on saada torista alue, jossa voi vaikka vain olla ja nauttia tunnelmasta. Voi tulla vaikka vain istuskelemaan yksin tai perheen ja lasten kanssa.

– Voi ottaa koirankin mukaan, kunhan se ei koske kojujen ruokiin, hän naurahtaa.

Street Food Fiesta on kiertänyt Suomea toukokuusta alkaen.

Se on käynyt Lahdessa, Seinäjoella, Savonlinnassa, Kotkassa, Turussa, Oulussa, Kemissä, Kokkolassa, Vaasassa, Kalajoella ja Iisalmessa.

Hämeenlinnan jälkeen ohjelmassa ovat vielä Imatra, Raahe, Järvenpää ja Tampere, jonne kiertue päättyy syyskuun puolivälissä. HäSa

Street Food Fiesta 15.–18.8. klo 10–20 Hämeenlinnan torilla.