fbpx
Kanta-Häme

Katusoittaja karttelee Stairway to Heavenia

Jo riittää epävireinen hanurinkidutus ja puhkisoitetut rock-klassikot.

Hämeenlinnan keskustassa esiintyy kesän aikana yhdeksän Sibelius-opistosta ja paikallisista oppilaitoksista värvättyä katusoittajaa ja esiintyjäryhmää Hämeenlinnan kaupunkikeskustayhdistyksen ja paikallisten yritysten palkkaamina. Tavoitteena on tuoda elämää ja taitavia muusikoita keskustaan.

Ensimmäisenä soittovuorossa on Heikki Tuominen, jonka repertuaariin kuuluu kaikkea kansanmusiikista tanakampaan tuotantoon. 17-vuotias lukiolainen kertoo esittävänsä sellaista musiikkia, jota on itsekin mukava soittaa ja joka ei tule uniin asti.

– Enimmäkseen soittelen klassista, kansanmusiikkia ja vanhempaa pop-musiikkia. Stairway to Heavenin voin soittaa, jos en mitään muuta keksi.

Katusoittajaperinteiden mukaisesti varsinaiset tienestit nuoret saavat ohikulkijoilta. Tuomisen kitaralaukkuun ei ainakaan ensimmäisen päivän aikana ollut vielä kertynyt suurta pottia.

– Aika hiljainen päivä, mutta kyllä ihmiset ovat ohi kulkiessaan antaneet jotain. Muutama on käynyt pyytämässä jotain tiettyä biisiä ja yksi kävi erikseen kiittelemässä.

Kaupunkikeskustayhdistyksen rekryämät soittajat vaihtuvat aina keskiviikkoisin. Viikon vuorollaan soittajat saavat esiintyä keskustassa miten parhaaksi näkevät. Tuominen aikoo viikkonsa aikana olla esillä säännöllisen epäsäännöllisesti.

– Sää ratkaisee. Silloin kun on myös ihmisiä liikkeellä.

Asemapaikakseen Tuominen on valinnut Reskan.

– Tämä on edelleen kauttakulkupaikka, jonka läpi kulkee eniten ihmisiä kävellen.

Kaupunkikeskustayhdistyksen Sari Hagemeier kertoo, että esiintyjien joukossa on myös yksi tulitaiteilija.

– Alun perin esiintyjiä piti olla kymmenen, mutta yksi porukka lähteekin Eurooppaa kiertelemään. HÄSA

Menot