Kanta-Häme

Kaukolämpöputki hidastaa Kantolankadun korjaamista

Viime sunnuntaina romahtanutta Kantolankadun siltarumpua päästään korjaamaan vasta ensi viikolla. Siltarummun vajottua parin metrin matkalta tyhjän päälle jäänyt kaukolämpölinja ja vesijohdot tuettiin perjantaina teräspalkilla.

Vajonnutta kadunpätkää on jo kaivettu auki, mutta työ on hidasta kohdalla kulkevan kaukolämpölinjan ja vesijohtojen vuoksi.

– Emme voi laittaa ukkoja töihin kaukolämpöputken alle, ettei vain kukaan paistu, Linnan Infran vastaava mestari Arto Helenius toteaa.

Siltarumpu saadaan esiin luultavasti maanantaina tai tiistaina. Korjaustyön kesto on arvoitus siihen asti, kunnes koko 5-6 metrin matkalta kasaan painunut sillan aaltopeltirakenne on saatu näkyviin.

– Siltarumpu on ollut siellä noin 50 vuotta, mutta on mahdoton sanoa johtuiko romahdus iästä tai sen yli kulkevasta kaukolämpölinjasta.

Vastaavanlaiset siltarummut ovat yleisesti käytössä. Heleniuksen mukaan ei ole kuitenkaan todennäköistä, että siltarumpuja pettää muuallakin.

– Kantolankadun siltarumpu on poikkeuksellisen suuri, sen halkaisija on noin kolme metriä. Vastaavan kokoisia ei taida olla kaupungissa yhtään enempää.

Siltarumpu yhdistää Luukkaanlahden Vanajaveteen. Vettä pääsee sen verran myös romahtaneen kohdan läpi, ettei Luukkaanlahden vedenpinnan noususta uskota olevan vaaraa. (HäSa)

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic