Kanta-Häme

Kaukolämpöverkko kävi laitevian vuoksi puoliteholla

Kaukolämpöasiakkaat ovat havahtuneet keskiviikkopäivän aikana viileyteen eri puolilla Hämeenlinnaa. Huonelämpötilan lasku johtuu Vanajan voimalaitoksella aamupäivällä sattuneesta laiteviasta, joka on nyt jo korjattu.

Elenia Lämmön tuotantopäällikkö Eki Muranen kertoo, että tuotanto ei missään vaiheessa ollut kokonaan pois päältä, vaan toimi osittain. Hänen mukaansa tuotannon lasku on näkynyt asiakkailla lähinnä huonelämpötilan laskuna ja haaleana hanavetenä.

– Päätuotantokoneiston laiterikko aiheutti aamupäivällä osittaisen tuotantokoneiston alastulon. Meillä meni vain hetki aikaa vian etsintään, mutta sinä aikana koko Hämeenlinnan verkon lämpötila oli menossa alaspäin. Tuotantokoneisto on ollut jo jonkun aikaa normaalituotannolla. Silti menee alkuiltaan, että tilanne täysin normalisoituu, Muranen sanoo.

Hänen mukaansa tuotannon laskua ei olisi välttämättä kotitalouksissa havaittu, ellei ulkona olisi ollut kireä noin 20 asteen pakkanen.

– Näin rapsakalla pakkasella alkaa olla todella korkea kuorma ja osittainenkin tuotanto aiheuttaa sen, että verkoston lämpö lähtee laskemaan. Täysin ei lämpö ole ollut poikki kuitenkaan missään vaiheessa, Muranen sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic